spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Gheorghe Ştefan „Pinalti”, trimis în judecată de DNA în dosarul „Fabrica de Timbre”

- Advertisement -

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a fostului primar al municipiului Piatra Neamț și vicepreședinte PDL, Gheorghe Ştefan, zis Pinalti, pentru infracţiunea de trafic de influenţă în dosarul „Fabrica de Timbre” din cadrul Poştei Române.

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a fostului primar al municipiului Piatra Neamț și vicepreședinte PDL, Gheorghe Ştefan, „Pinalti”, pentru infracţiunea de trafic de influenţă în dosarul „Fabrica de Timbre” din cadrul Poştei Române.

Alături de Gheorghe Ştefan, DNA a trimis în judecată alţi trei inculpaţi: Cosmin Dragoş MIHĂILESCU, fost director al sucursalei „Fabrica de Timbre” din cadrul Companiei Naționale Poșta Română S.A.(C.N.P.R.), Marian CONSTANTINOF, om de afaceri şi Mihai CHEBAC, la data faptei director al Direcției dezvoltare din cadrul C.N.P.R.

Cosmin Dragoş MIHĂILESCU este acuzat de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, Mihai CHEBAC de complicitate la abuz în serviciu, iar Marian CONSTANTINOF riscă condamnarea pentru spălare de bani și complicitate la abuz în serviciu.

Potrivit comunicatului DNA, în perioada iulie – august 2009, inculpatul Gheorghe Ștefan i-a propus inculpatului Constantinof Marian ca, în schimbul unor sume de bani, își va folosi influența pe lângă reprezentanții Companiei Naționale Poșta Română S.A (C.N.P.R.), astfel încât sucursala „Fabrica de Timbre” – C.N.P.R., să le atribuie unor societăți comerciale, controlate de omul de afaceri, contracte având ca obiect furnizarea de hârtie.

Sumele de bani pe care le pretindea Gheorghe Ștefan urmau să provină tocmai din încasările obținute din executarea primelor contracte. Deoarece banii i s-ar fi dat lui Gheorghe Ștefan, cheltuielile de aprovizionare cu hârtie ar fi trebuit să fie acoperite din profitul generat de următoarele contracte încheiate.

sursa: https://www.realitatea.net/gheorghe-stefan-pinalti-trimis-in-judecata-pentru-trafic-de-influenta_2038563.html?utm_source=Cub-Homepage&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.