spot_img
19.8 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Sapte incidente rutiere în judet, din cauza fenomenului „ploaie înghetatã”!!!

- Advertisement -

ATENTIE MÃRITÃ În ultimele 24 de ore, din cauza fenomenului meteorologic foarte rar apãrut în judetul Vaslui în special, s-au produs sapte accidente rutiere, soldate cu douã victime. În conditiile producerii unor fenomene meteo ce pot afecta siguranta circulatiei rutiere, politistii rutieri recomandã atât conducãtorilor de vehicule, cât si pietonilor sã manifeste prudentã în trafic si sã respecte regulile de circulatie.

Urmare a conditiilor meteo foarte rare, din ultimele ore, pe raza judetului Vaslui, au avut loc sapte evenimente rutiere, douã dintre acestea fiind soldate cu vãtãmarea corporalã a douã persoane, iar cinci soldate cu pagube materiale. Fenomenul meteo este numit „ploaie înghetatã” sau „freezing rain”, iar accidentele rutiere soldate cu douã victime s-au produs pe DN 15 D, în zona Vaslui – Negresti si pe DJ 243, marti, 7 februarie, dupã-amiazã, la Perieni. La orele 13.44, o masinã care circula de la Perieni spre Bârlad, pe DJ 243, din cauza neadaptãrii vitezei la conditiile de drum cu polei gros depus din cauza fenomenului rar (ploaia înghetatã), a derapat si s-a rãsturnat în sant. Soferul a suferit rãni usoare, nefiind necesarã internarea la spitalul din Bârlad, unde a fost transportat pentru investigatii. Incidentul de la Negresti s-a produs pe 8 februarie, dimineatã, din aceeasi cauzã: freezing rain. Soferul a fost rãnit usor. Alte cinci incidente rutiere s-au soldat doar cu pagube materiale.

Recomandãrile Politiei Rutiere

„Date fiind conditiile meteo rutiere prezente, recomandãm conducãtorilor auto ca înaintea începerii deplasãrii sã se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmeazã sã îl parcurgã si situatia meteorologicã prognozatã. În timpul deplasãrii, cei de la volan trebuie sã manifeste prudentã sporitã, sã reducã viteza de deplasare în zonele cu carosabil alunecos, precum si în apropierea trecerilor pentru pietoni, iar în conditiile unui carosabil acoperit cu zãpadã, polei, gheatã sau mâzgã sã circule cu vitezã redusã, adaptatã conditiilor concrete de drum. De asemenea, este necesar sã pãstreze în mers o distantã suficient de mare fatã de vehiculele dinainte, pentru a putea opri în conditii de sigurantã, sã nu frâneze sau sã vireze brusc si sã utilizeze, cu precãdere, frâna de motor. Pentru prevenirea unor situatii nedorite (accidente grave sau blocaje în trafic), este absolut necesar ca toti conducãtorii auto sã respecte strict indicatiile si recomandãrile politistilor rutieri, care actioneazã permanent pe toate arterele rutiere din judet. De asemenea, reamintim faptul cã în conformitate cu prevederile legale este interzisã circulatia autovehiculelor cu masa totalã maximã autorizatã mai mare de 3,5 tone pe drumurile acoperite cu zãpadã, gheatã sau polei, fãrã a avea montate pe roti lanturi sau alte echipamente antiderapante omologate. Nu în ultimul rând, îi rugãm pe conducatorii auto începãtori sã evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculelor în conditii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distante mari.”, a precizat Loredana David, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.