spot_img
22.4 C
Vaslui
26-iun.-2024
spot_img

Trimis în judecatã, în stare de arest, pentru cã a furat un telefon!

- Advertisement -

CERCETÃRI FINALIZATE Procurorii Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad au finalizat cercetãrile într-un caz de tâlhãrie calificatã. Pentru cã a tâlhãrit un bãrbat în Grãdina Publicã din Bârlad, pe 10 decembrie, anul trecut, un tânãr, în vârstã de 21 de ani, identificat de politistii din cadrul Politiei Municipiului Bârlad, este trimis de pe 1 februarie în judecatã, fiind arestat preventiv pentru 30 de zile, de pe 7 ianuarie. Politistii vã recomandã mare atentie, mai ales seara si în locuri nesigure, când sunteti întrebati cât este ceasul sau vorbiti la telefon! Nu se stie de unde sare un tâlhar!

Claudiu Cristea de 21 de ani, din Bârlad, a dat libertatea pe un telefon, si acela furat de la un bãrbat pe care l-a tâlhãrit în toiul noptii. Politistii Biroului de Investigatii Criminale Bârlad l-au identificat pe 6 ianuarie pe Cristea Claudiu, de 21 ani, din municipiul Bârlad, bãnuit de comiterea infractiunii de tâlhãrie, faptã sãvârsitã asupra unui bãrbat de 36 de ani, din aceeasi localitate. În seara de 10 decembrie, anul trrecut, în timp ce bãrbatul de 36 de ani se afla în zona Grãdinii Publice din municipiul Bârlad, a fost abordat de Claudiu Cristea care l-a întrebat cât este ora. În timp ce bãrbatul s-a uitat la telefonul mobil pentru a rãspunde, tânãrul i-a smuls din mânã aparatul si a fugit din acea zonã. Ulterior comiterii faptei, a vândut telefonul sustras cu suma de 100 lei. Telefonul a fost recuperat de politisti si restituit pãrtii vãtãmate. În urma investigatiilor efectuate, politistii au probat activitatea infractionalã a tânãrului. Claudiu Cristea Ionut a fost arestat preventiv pe 7 ianuarie, iar acum va fi judecat, riscând cel putin sapte ani de închisoare pentru fapta sãvârsitã.

Recomandãrile politistilor

Pentru a reduce riscul de a deveni victime ale tâlhãriei, Politia Românã vã recomandã câteva mãsuri de sigurantã:

–          Luati-vã mãsuri de precautie, mai ales când circulati noaptea, la ore târzii, pe strãzi pustii sau neiluminate;

–          Evitati sã circulati singuri la ore târzii sau prin locuri neiluminate si putin frecventate;

–         Nu purtati în mod ostentativ bijuterii sau alte bunuri de valoare, cum ar fi telefoanele mobile;

–          Încercati sã fiti vigilenti si sã aveti grijã la ceea ce se întâmplã în jurul dumneavoastrã, manifestând prudentã fatã de persoanele care vã abordeazã sub diverse pretexte sau încearcã sã vã distragã atentia; pãstrati o distantã care vã dã sigurantã;

–         Nu vã lãudati fatã de necunoscuti cu bunurile de valoare pe care le detineti asupra dumneavoastrã si în locuintã!

De asemenea, în cazul în care sunteti agresati, strigati dupã ajutor, ripostati în mãsura în care constientizati cã nu vã puneti viata în pericol, adoptati o atitudine hotãrâtã astfel încât sã descurajati agresorul, încercati sã retineti cât mai multe detalii despre agresor/agresori, anume: vârstã, îmbrãcãmintea, statura, conformatie fizicã, semne particulare, apoi anuntati imediat organele de politie. În cazul în care sunteti victima acestui tip de agresiune apelati cu toata încrederea la institutia POLITIEI.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.