spot_img
14.4 C
Vaslui
20-sept.-2024
spot_img

Proteste în Vaslui si Bârlad: “Ignoranta, minciuna, prostia si hotia distrug România” (foto, video)

- Advertisement -

REVOLTÃ… Vasluienii s-au alãturat protestelor fatã de deciziile luate marti seara de Guvern cu privire la modificãrile si completarea Codurilor penale, la gratierea unor pedepse si mãsuri educative privative de libertate. Câteva zeci de persoane s-a adunat asearã în Piata Civicã din Vaslui pentru a-si striga indignarea. Însotiti de bannere si pancarte, acestia au scandat “Jos Guvernul”, “Dragnea, la puscãrie”, “Hotilor, nici nu stiu cum sã vã mai înjurãm”, “Referendum”. Revolta s-a mutat si pe reteaua de socializare Facebook, acolo sute de vasluieni din judet sau din strãinãtate si-au exprimat dispretul. Unul dintre mesajele cele mai apreciate apartine bârlãdencei Andreea Rãducan, gimnastã de talie mondialã. “Rusine sã le fie tuturor celor care îsi bat joc de aceastã tarã”, a transmis aceasta pe pagina sa de Facebook.

Circa o sutã de oameni s-au adunat asearã în centrul orasului pentru a-si spune nemultumirile fatã de hotãrârile adoptate de Guvern. “Bãtaie de joc si legea pumnului în gurã, asta se întâmplã la Bucuresti. Multi spun cã ne întoarcem în anii 90’, dar eu sunt de pãrere cã ne întoarcem în 1947, când au intrat comunistii la putere. Sperãm cã o sã schimbe Ordonanta de Guvern în urmãtoarele zile, nu e normal ce au fãcut ei. Reactia presei internationale este una foarte durã si ar trebui sã le ridice mari semne de întrebare”, a spus un protestatar. Alte opinii din rândul protestatarilor: “Numai prostii fac astia de la Guvern. Îsi bat joc de oameni si nu au tupeul sã vorbeascã cu noi fatã în fatã”; “Suntem aici pentru cã celor de la conducerea tãrii, si nu numai, nu le pasã de opinia publicã. Interesele lor sunt mai importante decât binele poporului si sperãm cã aceste proteste o sã îi trezeascã si o sã schimbe Ordonanta de Guvern. Am vãzut la televizor cã pentru prima datã de la mineriade au baricadat geamurile cu gratii. Simt presiunea poporului”; “La noi în tarã nu a existat organizare. PCR s-a transformat în PSD. Trebuie sã avem rãbdare. Este o situatie delicatã, dar vom iesi din ea. Iordache a vrut ca cei din Primãrie si Consiliu Judetean sã fure cât vor ei. Dacã acum cineva îti cere spagã e complet legal, ei nu vor rãspunde pentru asta”.

Bârladul a iesit în stradã: “DNA sã vinã sã vã ia”

SOLIDARIZARE INCREDIBILÃ Peste 300 de bârlãdeni au decis asearã cã este timpul sã iasã în stradã si sã protesteze împotriva tupeului incredibil al guvernantilor PSD, în frunte cu Liviu Dragnea. Protestele au început la ora 18.00, pe platoul din fata Hotelului Moldova, dupã care s-au mutat în fata Primãriei Bârlad, pe trotuar si pe scãri. Au venit foarte multi tineri si oameni neimplicati politic, dar au venit si tinerii consilieri liberali, din CLM Bârlad, Georgicã Vulpe, Ionel Pasat, Adrian Todireasa, precum si consilierul independent Bogdan Sârbu. Printre protestatari s-a numãrat si preotul Iulian Ghimus, Adrian Rosca, membru al Miscãrii de Rezistentã Pungesti, precum si profesorul Constantin Ilies, cel care ieri dimineatã, la ora 10.00, a fost agresat de unul dintre etnicii PSD, care i-a rupt pancarta cu care profesorul protesta împotriva ordonantelor date de PSD în “martea neagrã”, cum este numitã ultima de ianuarie a acestui an de cãtre români. “Este momentul sã fim uniti dincolo de idealuri, în fapte concrete. Sã ne ajutãm, sã ne împrietenim, doar împreunã, cât mai multi, putem stopa abuzurile ostentative pe care le face acum Guvernul. Ce s-a întâmplat marti seara este o jignire pentru orice cetãtean cinstit, cu chef de muncã”, a spus Creola, o tânãrã protestatarã din Bârlad. Vin la acest protest pentru cã doar mobilizarea noastrã mai poate opri acest tãvãlug asupra justitiei si statului de drept. Guvernul României a comis un abuz istoric ridicând barierele abuzurilor si furturilor si eliminând pârghiile justitiei prin care acestia puteau fi trasi la rãspundere. Este incredibil cã noi plãtim zeci de ani rate pentru case în valoare de aproximativ 200.000 lei, iar ei pot fura linistiti aceste sume”, a spus, revoltat, un alt tânãr, Adrian S., aflat la protest. S-au scnadat lozinci: “DNA sã vinã sã vã ia”, “Hotii, hotii”, “Dragnea pentru noi, e Iliescu 2”, “Ciuma Rosie” etc. Protestul a fost pasnic, fãrã incidente, fãrã jandarmi, doar cu o masinã a Politiei Locale, care supraveghea discret manifestantii din fata Primãriei Bârlad.

Actori, sportivi si jurnalisti vasluieni iau atitudine

Andreea Rãducan, Cãtãlin Striblea, Valentin Darie sunt doar câteva personalitãti vasluiene care au luat atitudine fatã de actele normative adoptate de Guvern marti seara. “Foarte bine! Mie mi se pare cã au gândit bine proiectul. Cred cã mesajul pe care vor sã-l transmitã e cã trebuie sã eliberãm locurile din puscãrie ca sã le facem loc celorlalti care vor urma. Sã facem prin rotatie, furãm fiecare câte douã sute de mii lei. Cred cã as fi bun de “ministru al justitiei”. Oare ar trebui sã-mi depun CV-ul?”, a comentat, cu sarcasm, actorul vasluian Valentin Darie. Cãtãlin Striblea, jurnalist cu state vechi în presa centralã, e de pãrere cã membrii Guvernului “au fãcut fix cum au vrut. Nu au tinut cont de nimeni si de nimic. I-a fãcut scãpati pe toti din dosarele mari. Denunturile nu mai sunt valabile decât dacã sunt fãcute în intervalul de sase luni. Ies toti, toti. Cred cã domnul Grindeanu tocmai si-a câstigat celebritatea de care avea nevoie. Detest când se ajunge aici, dar când un dictionar are atitudini politice, este o stire. Cred cã povestea cu denunturile trebuie mai bine studiatã. Dacã te uiti un pic mai atent, o sã vezi cã sunt câteva infractiuni în care tocmai au scãpat cei mai odiosi dintre infractori. La pedofilie, denunturile se fac cu luni dupã, din cauza traumelor copiilor. La proxenetism, la fel, trec ani buni pânã scapã victimele. Nici la trafic de droguri nu te poti astepta sã fie altfel. Astea nu sunt infractiuni care sã poatã fi anuntate pe loc. De asta, porcãria este cu atât mai mare”, a scris jurnalistul Cãtãlin Striblea pe pagina sa de Facebook.

Andreea Rãducan: “Suntem un popor de hoti si mincinosi”

Si fosta campioanã olimpicã Andreea Rãducan a avut, o reactie durã fatã de cele douã ordonante de urgentã în privinta amnistiei si gratierii. “Astãzi s-a notat în orice carte de istorie cã suntem un popor de hoti si mincinosi”, a postat fosta gimnastã pe pagina ei de Facebook. Andreea Rãducan a mai scris cã “nu are rost sã ne mai ofuscãm atunci când persoane din alte tãri ne catalogheazã drept hoti. Tocmai le-am confirmat cã asa este”. Aceasta a continuat, spunând cã, probabil, este pentru prima datã când îi este rusine de faptul cã trãieste în România, asta desi a încercat sã-si promoveze tara “cu tot ce are ea mai frumos” si cã a încercat “sã-si spele rufele în familie”. Andreea Rãducan crede însã cã, acum, “nu s-a inventat detergentul care sã mai curete murdãria de pe rufele noastre”. Campioana olimpicã de la Sydney 2000 nu i-a uitat nici pe cei care au preferat sã nu voteze la alegerile parlamentare din decembrie anul trecut: “Sunt dezamãgitã de ceea ce trãim si asta, în primul rând, si a acelor care dintr-o indolentã fãrã margini nu se deranjeazã sã iasã la vot, pentru cã nu se simt bine, n-au cu cine lãsa copilul, duminica e ziua lor liberã si oricum n-au cu cine vota. Dacã nu ati avut cu cine vota, nu-i nimic, ati primit din oficiu. Rusine sã le fie tuturor celor care îsi bat joc de aceastã tarã. Nu meritãm nimic din ce ne-au lãsat strãbunii nostri. Pare c-am luat modelul Ucrainei, demnitatea ne-am pierdut-o demult, în curând si identitatea”, a mai scris Andreea Rãducan. În final, ea încearcã sã nu îsi piardã ultima sperantã: “Cu ultima sursã de sperantã, cred cã nu trebuie abandonatã lupta nici în ceasul al douãsprezecelea. Dã, Doamne, mintea românului cea de pe urmã… Pentru cei care nu înteleg ce scriu si considerã cã e minunat ce se întâmplã, îi rog respectuos sã dea ignore acestei pagini ca sã nu mai avem comentarii ulterior. Ignoranta, minciuna, prostia si hotia distrug România”, a încheiat Andreea Rãducan.

Pesedistii vasluieni contraatacã

Pesedistii vasluieni au contraatacat manifestãrile împotriva partidului. Valeriu Caragatã, membru PSD si administrator al judetului, a distribuit un material care a provocat vâlvã în jurul internautilor: “Soc si groazã! Toatã lumea sã iasã în stradã! Iohannis nu a plãtit  nicio taxã pentru meditatiile din care si-a luat sase case”. Un prieten internaut i-a rãspuns: “eu cred cã poti mai mult. Cam josnic sã compari cât a furat unu cu câti au furat toti cei care scapã acum prin OUG, dacã e si el vinovat sã plãteascã, nu sã scape, dar totusi cam josnicã postarea”. Valeriu Caragatã si-a explicat postarea prin faptul cã încearcã sã aducã în “atentia tuturor ce cred românii despre presedintele lor, un presedinte care acum se ascunde disperat dupa imunitate si instigãri. Chiar si eu am dreptul sã fac asta, nu doar dumneavoastrã sau cei din stradã. Dacã fiecare are dreptul sã facã ce vrea în tara asta, indiferent de culoarea politicã, atunci consider cã si eu am dreptul sã cred si sã fac ce vreau. Si eu vreau decentã si liniste în tara mea”.

Senatorul PSD de Vaslui, Gabriela Cretu: “unii mã îndeamnã sã plec din partid, altii, sã mã sinucid”

Un alt pesedist care a fãcut declaratii pe Facebook este senatorul Gabriela Cretu. Aceasta a scris cã a fost sfãtuitã de anumite persoane sã îsi dea demisia. “Unii, din afarã, încearcã sã mã facã sã plec din partid! Unii, dinãuntru, sã tac. Cei care nu se vãd, sã renunt! Cîtiva, în care am plantat idei, caracter si sperantã, asa am crezut, sã mã sinucid! La propriu… Rezist! Încã rezist! Nu stiu cât! Se criminalizeazã în mediul virtual – în modul cel mai fascist cu putintã – partidele si membrii de partid. Cu precãdere, social democrati, se întelege! E fals si periculos ca mesaj pentru democratie! Militantii dintr-un partid îsi pun onoarea, timpul, imaginea, banii în interesul public. Cei mai multi, fãrã a primi nimic în schimb. Nimic altceva decât multumirea cã au dus la îndeplinire un proiect. Lor le pasã! Pe ei îi leagã valori, programe si istoria actiunii comune. Rezultatul efortului lor nu depinde însã doar de ei! Poate fi pus în pericol de greseli omenesti, neîntelegeri, trãdãri, de schimbãri pe care ei nu le pot anticipa sau controla, de decizii la care nu au participat. Îmi exprim solidaritatea cu toti colegii care sunt supusi în modul cel mai nedrept agresiunii verbale si atacurilor la persoanã! Nu meritã asta. Sunt bucuroasã cã suntem alãturi de atîtia ani! Sunt foarte îngrijoratã de dezbinarea la care suntem supusi. Am încredere cã putem depãsi nemultumirile, rezista presiunii nedrepte si învãta din erori!”, a scris aceasta pe pagina sa de Facebook.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.