spot_img
21.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Calendarul de înscriere a copiilor la scoalã

- Advertisement -

CALENDAR…Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui a publicat pe site-ul institutiei calendarul si metodologia de înscriere a copiilor în învãtãmântul primar în anul scolar 2017 – 2018, care au fost puse în dezbatere de Ministerul Educatiei. Potrivit proiectului, cererile de înscriere se completeazã începând cu 27 februarie, online sau la unitatea de învãtãmânt, iar prima etapã de înscriere în clasa pregãtitoare se va încheia pe 23 martie. A doua etapã va începe pe 23 martie 2017 si se va încheia pe 13 aprilie.

„Pãrintii ai cãror copii împlinesc vârsta de 6 ani pânã la data de 31 august 2017 inclusiv au obligatia de a înscrie copiii în învãtãmântul primar în clasa pregãtitoare, în conformitate cu prevederile legii si ale prezentei metodologii. Pãrintii ai cãror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2017 inclusiv pot sã-si înscrie copiii în învãtãmântul primar în clasa pregãtitoare, dacã dezvoltarea lor psihosomaticã este corespunzãtoare. Pãrintii copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2017 inclusiv, care nu opteazã pentru înscrierea copiilor în clasa pregãtitoare în anul scolar 2017-2018, sau ai celor pentru care evaluarea (..) aratã cã dezvoltarea psihosomaticã nu poate asigura parcurgerea cu succes a clasei pregãtitoare îsi vor înscrie copiii la grãdinitã în grupa mare”, prevede proiectul.

Totodatã, în cazul în care existã solicitãri de înscriere în clasa pregãtitoare a copiilor care împlinesc 6 ani dupã data de 31 decembrie 2017, inspectoratele scolare /unitãtile de învãtãmânt vor consilia pãrintii privind nevoia de a lua decizii în interesul educational al copilului si îi vor informa cã solicitarea nu poate fi solutionatã decât în urma evaluãrii dezvoltãrii psihosomatice care sã ateste pregãtirea copilului pentru parcurgerea cu succes a clasei pregãtitoare. În cazul în care rezultatul evaluãrii aratã cã dezvoltarea psihosomaticã nu poate asigura parcurgerea cu succes a clasei pregãtitoare, copiii vor fi înscrisi în grupa mare din învãtãmântul prescolar. Rezultatul evaluãrii nu poate fi contestat.

Calendarul înscrierii în învãtãmântul primar pentru anul scolar 2017-2018

22 februarie – afisarea circumscriptiilor scolare si a planul de scolarizare propus, respectiv numãrul de clase pregãtitoare alocate fiecãrei unitãti de învãtãmânt, inclusiv pe site-ul acesteia, dacã existã, si pe site-ul inspectoratului scolar.

23 februarie – 2 martie: „Ziua portilor deschise”, în fiecare unitate de învãtãmânt; pãrintii si copiii pot vizita spatiile dedicate activitãtilor claselor pregãtitoare si pot purta discutii cu personalul unitãtii de învãtãmânt; întâlniri pentru informarea si consilierea pãrintilor copiilor din grãdinitã care vor fi cuprinsi, în anul scolar 2017 – 2018, în învãtãmântul primar.

22 februarie – 14 martie: evaluarea nivelului de dezvoltare psihosomaticã a copiilor.

22 februarie – 15 martie: comunicarea rezultatului evaluãrii dezvoltãrii psihosomatice a copilului.

27 februarie – 16 martiecompletarea de cãtre pãrinti, online sau la unitatea de învãtãmânt, a cererilor tip de înscriere; validarea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învãtãmânt la care se solicitã înscrierea copiilor.

Prima etapã de înscriere în clasa pregãtitoare

17 martie 2017 – Procesarea, de cãtre comisia nationalã de înscriere a copiilor în învãtãmântul primar (Comisia nationalã), a cererilor-tip de înscriere, cu ajutorul aplicatiei informatice si repartizarea la scoala de circumscriptie a copiilor ai cãror pãrinti au solicitat acest lucru în cererea-tip de înscriere.

18 – 21 martie 2017 – Procesarea, la nivelul unitãtilor de învãtãmânt, pe baza informatiilor din cererile-tip de înscriere si din documentele depuse de pãrinti, a cererilor pãrintilor care solicitã înscrierea la o altã unitate de învãtãmânt decât scoala de circumscriptie, pe locurile rãmase libere. Admiterea sau respingerea cererilor acestora, la nivelul comisiei de înscriere din unitãtile de învãtãmânt, prin aplicarea criteriilor generale si specifice de departajare si validarea de cãtre consiliul de administratie al unitãtii de învãtãmânt a listei candidatilor admisi în aceastã fazã. Marcarea, în aplicatia informaticã, a cererilor – tip de înscriere pentru candidatii admisi în aceastã fazã.

22 martie 2017 – Procesarea de cãtre Comisia nationalã a cererilor-tip de înscriere, cu ajutorul aplicatiei informatice si repartizarea la scoala de circumscriptie a copiilor ai cãror pãrinti au solicitat înscrierea la o altã unitate de învãtãmânt decât scoala de circumscriptie, dar nu au fost admisi din lipsã de locuri si care au exprimat în aceastã fazã optiunea pentru înscrierea în scoala de circumscriptie.

22- 23 martie 2017 -Afisarea în unitãtile de învãtãmânt si pe site-ul inspectoratului scolar si al unitãtilor de învãtãmânt a candidatilor înmatriculati, a numãrului de locuri rãmase libere si a listei copiilor neînscrisi dupã prima etapã.

A doua etapã de înscriere în clasa pregãtitoare

Copiii care au rãmas neînscrisi în prima etapã, vor putea ocupa un loc într-o clasã în a doua etapã de înscriere în clasa pregãtitoare. A doua etapã va începe pe 23 martie 2017 si se va încheia pe 13 aprilie. Mai multe informatii gãsiti pe site-ul ISJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.