spot_img
19.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Săvel Botezatu, fostul primar din Udeşti, a primit daune băneşti pentru că a fost privat ilegal de libertate

- Advertisement -

Săvel Botezatu, fostul primar al comunei Udeşti, a primit daune morale în valoare de 4.000 de lei după ce instanţa de judecată a constatat că acesta a fost privat de libertate în mod ilegal. Este vorba de dosarul în care Săvel Botezatu a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava pentru mai multe acuzaţii legate de gestionarea fondurilor europene primite prin intermediul APIA cu titlu de subvenţii.
În acest dosar, la începutul lunii decembrie 2014 primarul de la acea vreme din Udeşti a fost arestat preventiv, măsură care s-a prelungit ulterior, iar mai apoi a fost schimbată cu arestul la domiciliu.
Plângerea către Curtea Constituţională a fost înaintată de Vasile Tudor, avocatul lui Săvel Botezatu. Avocatul Tudor a considerat că la începutul lui februarie 2015 s-a comis o încălcare a drepturilor clientului său.
Mai exact, măsura arestării preventive luată faţă de Săvel Botezatu urma să expire pe data de 3 februarie, la ora 14.30, iar procurorul de caz a sesizat instanţa de judecată cu propunerea de prelungire a arestării preventive pe data de 2 februarie 2015, ora 14.15. Termenul de soluţionare a cererii a fost acordat la aceeaşi dată, ora 15.00, iar dosarul conţinea nouă volume, iar propunerea de arestare – 45 de pagini.
„Propunerea de prelungire a arestării preventive împreună cu dosarul cauzei se depun la judecătorul de drepturi şi libertăţi cu cel puţin 5 zile înainte de expirarea duratei arestării preventive. Acest termen este unul legal şi imperativ. Faptul că propunerea a fost formulată cu doar 48 de ore înainte de expirarea termenului legal reprezintă o încălcare a principiului egalităţii în drepturi, a principiului dreptului la un proces echitabil şi a dreptului la apărare. De altfel, şi Codul de Procedură Penală prevede că avocatul suspectului sau inculpatului are dreptul să beneficieze de dreptul şi înlesnirile necesare pentru pregătirea şi realizarea unei apărări efective”, a arătat avocatul Vasile Tudor.

sursa: https://www.monitorulsv.ro/Local/2017-01-30/Savel-Botezatu-fostul-primar-din-Udesti-a-primit-daune-banesti-pentru-ca-a-fost-privat-ilegal-de-libertate

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.