spot_img
21.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Patronul hotelului Unirea vrea să ridice o clădire de 12 etaje pentru studenţi

- Advertisement -



Imobilul ce va avea ca destinaţie, cel mai probabil, spaţii de închiriat pentru studenţi va fi amplasat pe strada Dimitrie Mangeron în apropierea Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi”.

Lucian Grecu, patronului Hotelului Unirea, se gândeşte serios la opţiunea construirii unui cămin studenţesc de 12 etaje în vecinătatea Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi”, pe strada Dimitrie Mangeron nr. 55B. Iniţial, pe terenul de circa 1.300 de metri pătraţi prevăzut în proiect, omul de afaceri voia să ridice un „turn” rezidenţial.
„Încă oscilez între cele două variante. Am studiat piaţa şi am constatat că există cerere de locuri de cazare din partea studenţilor. Între timp, în luna decembrie 2016, am ajuns şi la un acord cu conducerea Universităţii Tehnice pentru a putea folosi un drum de acces aflat în proprietatea lor”, a declarat Grecu.
Patronul Hotelului Unirea spune că investiţia în proiectul de pe strada Dimitrie Mangeron va fi de aproximativ 4 milioane de euro în cazul în care va construi un bloc de locuinţe. Suma alocată va fi însă mai mare pentru construcţia unui cămin studenţesc, a subliniat Grecu, care spune că va trebui să şi doteze ulterior clădirea cu mobilier.

E în faza de autorizaţii

Pe 25 ianuarie 2017, Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) a răspuns oficial omului de afaceri că Planul Urbanistic Zonal (PUZ) – Construire bloc de locuinţe pe teren proprietate pe strada Dimitrie Mangeron nr. 55B, depus de SC Complex Hotelier Unirea SA, nu are efecte semnificative asupra mediului, aşadar nu necesită evaluare de mediu. APM va face municipalităţii propunerea de a fi supus PUZ respectiv procedurii de adoptare fără aviz de mediu.
„Terenul pe care se realizează proiectul de plan ocupă o suprafaţă de 1.320,96 metri pătraţi şi are funcţiunea, conform PUG al municipiului Iaşi, de zonă cu funcţiuni complexe de importanţă supramunicipală şi municipală. Suprafaţa construită este de 660 metri pătraţi, suprafaţa drumurilor, parcărilor şi aleilor va fi de 462,33 metri pătraţi şi suprafaţa de spaţii plantate va fi de 198,14 metri pătraţi”, se arată în documentul APM.

sursa: http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/patronul-hotelului-unirea-vrea-sa-ridice-o-cladire-de-12-etaje-pentru-studenti–150523.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.