Bianca Andone, în vârstă de 17 ani, din judeţul Bacău, s-a născut cu o anomalie a maxilarului şi pentru că era oarecum diferită de ceilalţi adolescenţi de vârsta ei a început să se intereseze ce ar fi de făcut în acest sens.
Faţa îi era umflată, uneori când mesteca avea dureri şi nici nu putea zâmbi, pentru că dinţii erau rari. Un medic a îndrumat-o către dr. Emanuel Francisc Anti, medic specialist în chirurgie buco-maxilo-facială (BMF), în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Bacău, care i-a pus diagnosticul de anomalie dento-maxilară şi i-a recomandat să se opereze.
Astfel de intervenţii se fac în clinici mari din Iaşi, Bucureşti sau Cluj şi se înregistrează cam o operaţie pe lună, dar părinţii şi pacienta au dorit ca operaţia de reconstrucţie a maxilarului să aibă loc la SJU Bacău. „Intervenţia în sine constă în secţionarea oaselor maxilare şi repoziţionarea lor după nişte calcule care redau nişte parametri ideali ai chipului omului şi ai funcţionalităţii. Tratamentul nu se termină însă cu intervenţia mea.
Se întinde pe o durată de şase luni, chiar un an, poate să mai existe o a doua intervenţie şi este completat de către medicul ortodont. Eu aşez oasele maxilare iar medicul ortodont vine în urma mea şi aşază dinţii.