spot_img
24.1 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Razie în cluburile din Vaslui, dupã incendiul din Bamboo

- Advertisement -

VERIFICÃRI… Mai multe cluburi din Vaslui au fost controlate de pompierii Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã (ISU) din Vaslui, în noaptea de sâmbãtã spre duminicã, urmare a incendiului care a distrus clubul Bamboo din capitalã. Acestia au verificat mãsurile de securitate luate de administratori în cazuri de urgentã. Purtãtorul de cuvânt ISU a precizat cã nu s-au gãsit nereguli si nu s-au aplicat amenzi. Cu toate acestea, unele surse spun cã în cluburile din Vaslui se fumeazã în continuare, însã mai discret.

„Ca urmare a incendiului de vineri seara de la Clubul Bamboo, în noaptea de 21 spre 22 ianuarie s-au efectuat controale în cinci locatii din Vaslui. Inspectorii de prevenire au verificat aspecte ce tin de exploatarea instalatiilor electrice, functionarea iluminatului pentru marcarea cãilor de evacuare, functionarea mijloacelor tehnice de apãrare împotriva incendiilor, obstructionarea cãilor de evacuare, instructajul angajatilor, obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu si existenta planurilor de evacuare în caz de incendiu. De asemenea, s-a urmãrit si respectarea legii nr. 349/2002 privind prevenirea si combaterea efectelor consumului de produse din tutun. Nu au fost încheiate documentele de control, pentru cã nu au fost verificate toate documentele aferente spatiilor în care se desfãsoarã cluburile. Urmeazã ca administratorii acestora sã se prezinte la sediul institutiei noastre cu toate documentele. Precizãm cã în urma controlului, nu au fost gãsite persoane care sã fi fumat în interiorul clubului”, a precizat purtãtorul de cuvânt ISU.

„Se fumeazã în continuare”

În timpul controalelor efectuate de inspectorii ISU, cluburile au fost închise, iar tinerii au fost nevoiti sã astepte afarã, în frig. Unii dintre acestia spun cã în localurile din Vaslui se fumeazã în continuare, iar asta cu buna stiintã a administratorilor si a angajatilor. „Se fumeazã în cluburi, dar mai discret, nu chiar cum era înainte. Spre exemplu, vineri seara în Club Bliss, când a venit un solist de manele, Cristi Dules. S-a fumat, iar asta nu a surprins pe nimeni. Constat cã administratorii de cluburi nu au înteles nimic tragedia de la Colectiv. Nici cei de la Bamboo, nici cei de la noi”, ne-a spus un vasluian care frecventeazã cluburile din oras. Ultimele controale efectuate în cluburile din Vaslui au avut loc în luna noiembrie a anului 2015 si au vizat verificarea mãsurilor de sigurantã în caz de incendiu. Actiunea venea, de asemenea, dupã un alt incendiu, cel de la Colectiv, unde au murit peste 50 de tineri.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.