spot_img
21.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Ministrul Finanţelor: Excludem total introducerea de taxe noi sau creşteri de taxe

- Advertisement -

Ministrul Finanţelor Publice, Viorel Ştefan, a declarat sâmbătă că după o primă evaluare a bugetului crede că există spaţiu fiscal pentru a finanţa toate măsurile care se regăsesc în programul de guvernare şi că exclude introducerea de taxe noi sau creşteri de taxe.

„Vestea bună este că pe evaluarea veniturilor, suntem astăzi la 253,2 miliarde de lei. După o primă evaluare cred că avem spaţiu fiscal pentru a finanţa toate măsurile care se regăsesc în programul de guvernare şi vizează exerciţiul financiar 2017”, a arătat ministrul.

În ceea ce priveşte păstrarea deficitului la 3%, ministrul Finanţelor a spus că limita de deficit nu este negociabilă.

„Afirmaţia că suntem pe un deficit de 9 miliarde aparţine domnului Ionuţ Dumitru, care înainte de a fi preşedintele Consiliului fiscal este un analist economic. Care este diferenţa între ce spune domnul Dumitru şi ce spunem noi? Noi am stabilit ca regulă de lucru şi sarcină adoptată în Guvern, că orice măsură care vine cu impact pe creşteri de cheltuieli, să fie dublată de o măsură foarte clară care compensează printr-o creştere de venit. De aceea am intrat în şedinţă de guvern cu două ordonanţe: una de modificare a Codului fiscal şi una privind măsuri fiscal-bugetare care vizau creşterea salariilor în administraţia publică. Am prezentat şi Primului-ministru şi întregului Guvern un bilanţ din care rezultă că ceea ce vine cu plus pe cheltuieli se compensează printr-o suplimentare a veniturilor „, a completat Ştefan.

Un alt exemplu în care ministrul Finanţelor nu este de acord cu preşedintele Consiliului Fiscal este impactul anumitor măsuri.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/ministrul-finantelor-excludem-total-introducerea-de-taxe-noi-sau-crsteri-de-taxe_335574.html#ixzz4VlDqwesb

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.