spot_img
21.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Pãrintii protesteazã cã scolile au fost închise, desi afarã a fost soare

- Advertisement -

NEMULTUMITI…Mai multi pãrinti s-au plâns de faptul cã, desi marti, 10 ianuarie, afarã a fost soare, iar temperaturile au fost suportabile, scolile au rãmas închise. Astfel, copiii vor trebui sã recupereze orele pierdute în altã zi. Vinovate în viziunea acestora ar fi institutiile care au decis suspendarea cursurilor, si anume Prefectura Vaslui si Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Vaslui, care în urma consultãrilor cu membrii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgentã au ajuns la concluzia cã cea mai bunã solutie este ca elevii sã stea acasã. Conducerea ISJ Vaslui a argumentat aceastã decizie prin faptul cã meteorologii au emis cod portocaliu de ger, prevestind temperaturi de pânã la minus 30 de grade, iar cum multi copii fac naveta din localitatea de domiciliu pânã la scoalã, prioritarã a fost protejarea acestora.

Dacã pentru copii a fost o bucurie cã vacanta de iarnã s-a prelungit, printre pãrinti au apãrut nemultumiri cã scolile au avut lacãtul pus pe usã la începutul acestei sãptãmâni. Asta pentru cã vremea nu a fost atât de urâtã cum s-a anuntat, nu a mai nins, iar temperaturile au fost ceva mai ridicate decât au spus meteorologii. Pãrintii sustin cã Prefectura Vaslui si ISJ Vaslui au luat o decizie neinspiratã, iar cei care au de suferit sunt elevii, nevoiti sã recupereze orele care s-ar fi putut tine normal. „Nu înteleg de ce au închis scolile. Nici luni nu a fost dezastru, dar marti a fost chiar frumos afarã. Nici vorbã de viscol sau ninsoare, a fost soare, iar temperaturile, desi scãzute, nu au fost de speriat. Copiii, în loc sã meargã la scoalã, au stat închisi în casã, în fata calculatoarelor. Este vina Inspectoratului si a Prefecturii, au luat o decizie gresitã, de tot râsul. Sã le spui tu elevilor sã stea acasã, când afarã este atât de frumos”, ne-a spus un pãrinte supãrat pe situatie.

Conducerea ISJ explicã

„Am închis scolile de comun acord cu Prefectura Vaslui, în urma consultãrilor cu membrii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgentã. Am fost anuntati cã suntem sub cod portocaliu de ger si cã vor fi temperaturi de minus 30 de grade. Din acelasi motiv au fost închise toate unitãtile de învãtãmânt din aproximativ 25 de judete. Rationamentul pentru care am suspendat cursurile în mediul urban a fost cã avem mii de copii care fac naveta la Vaslui, Husi, Bârlad, Negresti. În mediul rural, satele sunt peste dealuri, microbuzele scolare transportã sute de elevi, si nu ar fi fãcut fatã, drumurile nu au fost în totalitate practicabile, iar din cauza temperaturilor scãzute exista riscul ca microbuzele nici sã nu porneascã. De asemenea, sunt copii care vin la scoalã de la distante destul de mari pe jos, si ar fi însemnat sã plece de acasã de la 5 jumãtate, 6 dimineata. Probabil cã existã si pãrinti nemultumiti, dar noi luãm decizii în ansamblu. Orele pierdute vor fi recuperate”, a declarat Gabriela Plãcintã, inspector general al ISJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.