- Advertisement -
Dacă pe primul plan se află ipoteza unui accident, criminaliştii nu exclud nici varianta unei sinucideri. În continuare, crima nu este eliminată complet, dar nu există nicio probă în acest sens
Anchetatorii care cercetează cazul morţii lui Sabin Şerban, fiul unui colonel SRI, s-au centrat pe ipoteza unei sinucideri sau a unui accident casnic. Varianta unei crime nu este exclusă în totalitate, însă nu poate fi probată. În prezent, poliţiştii aşteaptă ca zilele următoare să primească profilul decesului tânărului realizat de expertul criminalist venit la Iaşi la sfârşitul anului trecut, de la Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).
În profilul realizat pentru poliţia ieşeană, expertul va prezenta argumente pro şi contra la cele trei ipoteze pe care le are în acest moment Serviciul de Investigaţii Criminale Iaşi: sinucidere, accident şi crimă. De asemenea, poliţiştii mai aşteaptă în prezent rezultatele cercetării criminalistice a cuţitului găsit înfipt în întregime în corpul tânărului, de la Institutul Criminalistic Bucureşti.
Reamintim că, pe data de 11 noiembrie, Gheorghe Şerban, ofiţer SRI, şi-a găsit mort copilul, la revenirea acasă, de la serviciu. Până în prezent, poliţiştii au cercetat zeci de piste şi au audiat sute de martori, inclusiv rudele, cunoştinţele, colegii şi vecinii de bloc ai familiei tânărului (VEZI AICI)
Varianta unei sinucideri este suţinută de mai multe aspecte.De exemplu, în urma expertizei informatice asupra calculatorului şi telefonului tânărului, anchetatorii nu au găsit discuţii contradictorii cu alte persoane, şi nici nu se afla într-o stare conflictuală cu vreo persoană. De asemenea, poliţiştii au stabilit şi provenienţa celui de-al doilea cuţit, briceagul tip fluture. Acesta îi fusese dăruit lui Sabin de colegii de clasă, în urmă cu doi ani. Aceştia ştiau că Sabin este pasionat de cuţite.
În sprijinul unei sinucideri ar fi faptul că tânărul nu mai absentase de la şcoală niciodată şi ar fi aşteptat ziua de vineri, când părinţii au lipsit de acasă. Toată săptămâna, cel puţin unul dintre părinţi a fost acasă, deoarece unul dintre ei lucrase în schimbul de noapte. Totuşi, anchetatorii nu au explicaţii solide pentru modul în care Sabin şi-ar fi putut înfige cuţitul în corp, în condiţiile în care arma a fost găsită înfiptă în întregime în corpul băiatului.
- Advertisement -