spot_img
19.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Epopeea fraudei de la Evaluarea Naţională a fiului primarului din Salcea, Ilie Lungu

- Advertisement -

Frauda de la Evaluarea Naţională în care a fost implicat Ioan Ştefan Lungu, fiul primarului din Salcea, Ilie Lungu, a parcurs o adevărată epopee. Descrierea pe larg a faptelor, aşa cum au fost reconstituite de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava, a necesitat o muncă de câteva luni, iar în final totul s-a concretizat într-un rechizitoriu de 155 de pagini.
Trei dintre cei care au fost implicaţi în scandal şi-au recunoscut faptele şi au ajuns la un acord cu procurorii DNA, iar asta se traduce prin pedepse cu suspendare. Unul dintre oamenii care au avut o contribuţie majoră la frauda din vara anului trecut este Cătălin Huţu, fost director al Şcolii Gimnaziale Salcea. Acesta a contribuit din plin la elucidarea multor semne de întrebare care existau în anchetă şi a colaborat cu procurorii, acceptând inclusiv să înregistreze o serie de discuţii ambientale cu ceilalţi „colegi de suferinţă”. În sarcina lui Huţu au fost reţinute şase infracţiuni, dar cel mai probabil nu va sta la închisoare.
Acord de recunoaştere a vinovăţiei au încheiat şi Mariana Raţă, îngrijitoarea de la Şcoala Gimnazială Plopeni, acuzată de comiterea a cinci infracţiuni, dar şi inspectorul Marius Grigoraş, de la Poliţia Salcea, ultimul având o singură infracţiune, şi anume aceea că a declarat în fals că a însoţit transportul tezelor de la Evaluarea Naţională.

sursa: https://www.monitorulsv.ro/Local/2017-01-06/Epopeea-fraudei-de-la-Evaluarea-Nationala-a-fiului-primarului-din-Salcea-Ilie-Lungu

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.