spot_img
19.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Nevasta lui Buzatu, presedinta comisiei care a trimis-o pe Birchall în Guvern!

- Advertisement -

CORB LA CORB… Dupã ce au cutreierat împreunã judetul Vaslui, în lung si în lat, în campania electoralã, Ana Birchall si Gabriela Cretu s-au întâlnit ieri, în mod oficial, si în Parlament. Senatoarea Cretu a fost – coincidentã, credeti? – chiar presedinta comisiei care a intervievat-o pe Birchall pentru postul de ministru delegat al Fondurilor Europene. Dacã mai adãugãm si faptul cã lângã senatorul vasluian a stat deputatul Victor Ponta, întelegem de ce deputata Birchall a ajuns ministru, cu laude cu tot. Chestiunea cu interviul a fost luatã la misto de PSD, care a pus în fruntea comisiilor de audiere persoane care sã nu facã nicio problemã candidatilor la posturile de ministri. Pentru cã a vorbit peste mãsurã si a bãtut câmpii aproape jumãtate de orã, Birchall i-a enervat pe parlamentarii Opozitiei, unii dintre ei pãrãsind sala în care avea loc audierea. Oficial, de ieri, Ana Birchall este cel mai bogat ministru din guvernul Grindeanu, desi în urmã cu o lunã si jumãtate rupea usile bisericilor din judetul Vaslui, pozând în om necãjit. De fapt, noul ministru, deputat al acestui judet, are atâtia bani încât poate cumpãra toatã economia municipiului Vaslui!


Ana Birchall a demonstrat, ieri, cât de mare e… grãdina Domnului, fãcând o demonstratie din a vorbi mult si fãrã rost. La audieri, sub privirile prietenoase ale presedintelui comisiei de audieri, senatoarea de Vaslui, Gabriela Cretu, noul ministru a fãcut apel la societatea civilã si la presã sã o sprijine în pregatirea presedintiei Consiliului Uniunii Europene, care va fi exercitatã de România în prima jumãtate a anului 2019. „Îmi pun sperante inclusiv în societatea civilã, în mass-media, sã fim parteneri în a arãta inclusiv aceastã frumusete a României care este atât de bogatã si de mult prea multe ori nepusã în valoare. Fiecare dintre noi putem sã facem acest lucru pentru a respecta si a iubi aceastã tarã atât de frumos numitã grãdina Maicii Domnului”, a spus Birchall. În timpul audierilor, a fost si un moment tensionat. Deputatul PMP Eugen Tomac s-a plâns cã, dupã prezentarea fãcutã de Birchall, nu a mai rãmas timp pentru întrebãri. „Domnule deputat, puteti lua cuvântul cu permisiunea celui care conduce sedinta. Nu era rândul grupului dumneavoastrã”, l-a avertizat senatoarea Cretu, cea care a condus sedinta. Reactia lui Tomac a fost sã pãrãseascã sala de sedinte. „Îmi pare rãu cã pierdeti oportunitatea si luati din timpul colegilor, de a pune întrebãri inteligente”, i-a spus, ironic, parlamentarul vasluian.

În campanie, rupea usile bisericilor prin satele Vasluiului. Acum, este cel mai bogat ministru!

Pânã în noiembrie, când a început campania electoralã, pagina de Facebook a noului ministru era plinã cu poze de la diverse sedinte în Bucuresti. Când a ajuns în campanie, la Vaslui, Birchall si-a reamintit cã timp de patru ani nu a fãcut nimic pentru acest judet, asa cã a luat la rând toate bisericutele din judet, pozând în credincioasã si evlavioasã. Alãturi de Gabi Cretu, Birchall a mers la zilele comunelor din judetul Vaslui, constientã cã, timp de patru ani, pânã prin 2020, nu mai dã prin acest judet, care a fãcut-o din nou parlamentar. „În discutii am redescoperit România profundã, o Românie care sperã, munceste si gândeste sãnãtos cu români care îndrãznesc sã creadã în România, în aceastã tarã atât de frumoasã si binecuvântatã de Bunul Dumnezeu si atât de frumos numitã Grãdina Maicii Domnului. Iubesc aceastã parte a Moldovei si sunt onoratã dincolo de cuvinte cã cei de aici mã considerã „fata lor”, asa cum m-au numit vasluienii din colegiul meu de pe Valea Tutovei, acesti rãzesi ai lui Stefan cel Mare care prin sfaturile si criticile lor m-au ajutat sã fiu permanent un deputat mai bun”, scria Birchall pe pagina sa de Facebook, cu o zi înainte de alegeri. A uitat sã spunã amãrâtilor din acest judet, care au votat-o fãrã sã se întrebe de ce!, cã este putredã de bogatã, cã are venituri pe lângã care salariul de deputat este o bagatelã. Ce sã facã Birchall cu salariul de deputat de 1.500 de euro pe lunã, când familia sa are investitii de peste 20 de milioane de euro în toatã lumea? Nu cumva e vorba de altceva? Ba da, însã rãmâne de vãzut ce urmãreste noul ministru.

Ce o „mânã în luptã” pe Ana Birchall la Vaslui, când are în conturi sume de bani cu care poate cumpãra orase întregi?

Pentru vasluienii care au mers la vot si au pus stampila pe PSD, putem spune cã Ana Birchall detine, alãturi de sotul sãu, cinci locuinte, douã dintre ele în SUA, precum si investitii financiare în strãinatate în valoare de 23 de milioane de euro. Conform celei mai noi declaratii de avere, Birchall detine în Dorna Arini, judetul Suceava, trei terenuri extravilane cu o suprafatã totalã de 38.000 de metri pãtrati, precum si un apartament în Bucuresti de 50 de metri pãtrati. Împreunã cu sotul sãu, pesedista mai are un apartament în Capitalã, o casã de vacantã în Dorna Arini, precum si o casã de locuit în New Haven, SUA. De asemenea, cei doi mai au un apartament de 180 de metri pãtrati în New York. Birchall detine un autoturism Volvo XC 90, bijuterii în valoare de aproximativ 46.000 euro, precum si un lingou de aur. Ea are deschise 13 conturi si depozite bancare în care detine 194.000 de dolari, 162.000 de lei, 25.500 euro si 49.000 de lire sterline. De asemenea, parlamentarul de Vaslui are plasamente în titluri de stat, certificate si obligatiuni, precum si investitii financiare în strãinãtate în valoare de 23 de milioane de euro. La venituri, deputatul PSD are declaratã indemnizatia de 76.778 de lei de la Parlament, în timp ce sotul sãu a avut un venit anual de 108.000 de dolari obtinut dintr-o colaborare. De asemenea, cei doi au obtinut împreunã 68.850 de dolari din închirierea unor imobile în SUA. Si atunci, ne punem întrebarea: ce-o mânã pe aceastã pesedistã la necãjitii de vasluieni, de se înghesuie atâta pe liste, dând la o parte pe alti membri PSD din Vaslui care ar putea cere, cu adevãrat, sã ajungã în Parlament?

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.