spot_img
19.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Sofer husean, cãzut în capcana politistilor

- Advertisement -

SUPÃRARE MARE Un sofer din Stãnilesti, Sebastian Ignat, s-a supãrat rãu pe politistii huseni de la “Rutierã”, dupã ce acestia i-au luat de curând permisul de conducere pentru 60 de zile. Bãiatul în vârstã de 22 de ani spune cã a parcat, într-adevãr, neregulamentar, însã, ca sã râdã de el, politistii l-ar fi pus sã meargã pe contrasens. L-ar fi filmat, ca sã aibã dovadã si apoi, se plânge bãiatul, i-ar fi ridicat permisul, dându-i si 750 de lei amendã. “Sanctiunea a fost datã corect, în temeiul unor articole de lege, foarte clare. Dacã persoana este nemultumitã, are posibilitatea contestãrii în instantã, unde pãrtile îsi prezintã argumentele”, au spus, în replicã, reprezentantii Politiei.

Totul s-a petrecut în preajma BCR-ului, pe strãduta care leagã A. I. Cuza cu strada Schit. Pe acea portiunea, tânãrul sofer spune cã a parcat masina, o Dacie, unde a avut loc. “Eram parcat în fatã la Lidl, pe partea cealaltã. Si a venit Politia dinspre “Variantã”. A trecut cu masina pe lângã mine si, pe urmã, au întors. M-au filmat cum eram stationat si, pe urmã, au venit la mine. Mi-au cerut actele si s-au dus apoi la masina lor. Au venit înapoi si mi-au zis sã trag masina pe sensul meu de circulatie, chiar dacã trebuia sã circul pe sens invers. Eu nu mi-am dat seama si am fãcut cum mi-au zis. Ei m-au filmat atunci ca sã aibã dovada, chiar dacã era si un politist lângã mine. De asemenea, cu mine mai erau patru bãieti, care pot confirma totul. Si asa mi-au dat si amendã, dar mi-au luat si permisul. Amenda poate o meritam, dar permisul mi l-au luat degeaba. Amenda am luat-o pentru parcarea neregulamentarã, dar permisul mi l-au luat, pentru cã eu, fãrã experientã, nu mi-am dat seama cã nu trebuie sã fac ceea ce spune politistul. Dar am spus sã mã supun, sã fac asa cum mi se cere”, spune tânãrul. Acesta are permis de conducere de numai un an si recunoaste cã mai are nevoie de timp, pentru a stãpâni sofatul asa cum trebuie.

“Dacã domnul politist mi-a spus sã trec, am trecut”

De partea cealalã, politistii spun cã atitudinea lor a fost una corectã, iar sanctiunile aplicate în acest caz s-au justificat pe deplin. “Sanctiunea a fost datã corect, în temeiul unor articole de lege foarte clare. Dacã persoana este nemultumitã, are posibilitatea contestãrii în instantã, unde pãrtile îsi prezintã argumentele”, au spus, în replicã, reprezentantii Politiei. “Eu nu cred cã e corect. Sunt bãietii care au fost cu mine, martorii, care au vãzut cum s-a întâmplat totul. Dacã domnul politist mi-a spus sã trec, am trecut. Dacã nu ascultam, fãceam mai bine? Eu recunosc faptul cã nu am experientã, dar nu asa se face. Vreau ca toatã lumea sã stie de nedreptatea care mi s-a fãcut si pe care mi-au arãtat-o domnii politisti, care mi-au luat permisul de conducere pe nedrept, ei profitând de inocentã si de putina mea experientã ca sofer”, a concluzionat, dezamãgit, soferul sanctionat.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.