spot_img
spot_img
0.9 C
Vaslui
27-dec.-2024

Cum se plătesc taxele şi impozitele locale în 2017. GHIDUL COMPLET al impozitelor pe casă, teren şi maşină, de plată în ianuarie

- Advertisement -

Primele zile lucrătoare ale anului 2017 vin şi cu cozi la ghişeele de taxe şi impozite locale ale primăriilor din România. De cele mai multe ori, contribuabilii conştiincioşi plătesc încă de pe 3 ianuarie taxele şi impozitele pentru a scăpa de grija a o parte din datoriile la stat şi pentru a primi reducerea de 10%. Românii trebuie să ştie că bonificaţia de zece procente la impozitele pe casă, teren şi maşină se acordă până pe data de 31 martie 2017, contribuabilii având două termene de plată a taxelor locale, ulterior fiind percepute penalităţi. Pentru a evita cozile de la ghişeu, RomaniaTV.net a întocmit un ghid complet al modalităţilor de plată a taxelor şi impozitelor locale în 2017.

Din primele zile ale lunii ianuarie şi până pe data de 30 iunie, Fiscul oferă o reducere de 10% românilor la plata integrală a taxelor locale, în categoria cărora intră în special impozitele pe casă, teren şi maşină pe tot anul. Aceste taxe locale trebuie achitate în două tranşe: prima jumătate se plăteşte până la data de 30 iunie, iar cea de-a doua până pe 30 septembrie.

CUM SE PLĂTEŞTE IMPOZITUL PE CASĂ ÎN 2017

Noul Cod Fiscal a adus modificări considerabile încă din 2016 în sistemul de impozitare a locuinţelor, astfel că, în prezent, acesta nu se mai calculează în funcţie de calitatea persoanei care deţine imobilul (persoană fizică ori juridică), ci în funcţie de destinaţia clădirii, respectiv rezidenţială (scop de locuinţă), nerezidenţială (folosită în scop economic: sedii de firme sau persoane fizice autorizate, spaţii comerciale, cabinete etc) sau mixtă (locuinţă + sediu social).

Prin intermediul Hotărârii de Guvern nr. 159/2016, autorităţile au decis că proprietarii de imobile folosite cu dublu scop, atât ca locuinţă, cât şi ca sediu social (indiferent dacă desfăşoară sau nu activitate economică la sediu), acolo unde suprafeţele folosite în scop rezidenţial şi cele folosite în scop nerezidenţial nu pot fi delimitate, vor datora un impozit similar celui aplicat locuinţelor, cu condiţia să nu îşi deducă cheltuielile cu utilităţile, adică acele cheltuieli comune aferente imobilului: energie electrică, gaze naturale, termoficare, apă, canalizare.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/cum-se-platesc-taxele-si-impozitele-locale-in-2017-ghidul-complet-al-impozitelor-pe-casa-teren-si-masina-de-plata-in-ianuarie_330766.html#ixzz4UgxrP2rw

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.