spot_img
spot_img
0.9 C
Vaslui
27-dec.-2024

Petreceri pânã în zorii zilei, rugãciuni si… somn! Asa s-au distrat vasluienii în noaptea dintre ani

- Advertisement -

BINE AI VENIT 2017… Vasluienii au petrecut noaptea dintre ani cu bucate alese, sampanie si muzicã. Fie cã s-au aflat în restaurante, cluburi sau acasã, cu totii au încercat sã uite de probleme pentru câteva clipe si sã se bucure de moment. Cele mai cãutate restaurante au fost Roma, Crama Domneascã, Stil, Racova. Din categoria cluburilor, majoritatea tinerilor au ales Club Arsenal, London Pub, Hai-Hui. Toate s-au întrecut în meniuri care mai de care mai atractive din punct de vedere culinar si financiar.

Cel mai ieftin a fost de departe Revelionul fãcut în Piata Civicã din Vaslui, acolo unde vasluienii nu au avut nevoie decât de o sticlã de sampanie. Peste 4000 de oameni au ales aceastã variantã. Unii – pentru spectacolul organizat de Primãria Vaslui, altii -doar pentru focul de artificii, despre care putem spune cã a fost principala atractie a serii. Concertul, care anul acesta a cuprins doar reprezentatiile artistilor locali, a fost oprit la miezul noptii, pentru ca atentia vasluienilor sã se îndrepte spre Teatrul de Varã, locul de unde au fost lansate artificiile. Schimbarea a fost fãcutã de Inspectoratul pentru Situatii de Urgentã Vaslui, pentru a evita orice incident. Spectacolul pirotehnic a durat aproximativ 10 minute, spre bucuria privitorilor. Imediat dupã terminarea acestuia, multi dintre ei au plecat spre case. O parte dintre acestia au criticat decizia municipalitãtii de a nu mai aduce nume celebre pentru a concerta de Revelion si nici mâncare sau vin fiert, etichetând spectacolul din seara dintre ani ca fiind unul “slab”.

Revelionul la restaurantul Roma, un amestec de rafinament si elegantã

Cei care au pus pret pe gustul Revelionului au ales Restaurantul Roma, acolo unde meniul l-a concurat cu succes pe cel servit la retaurantele de cinci stele. Terina de cãprioarã în mantie din jeleu de fructe de pãdure, crostini cu somon fume, file din lup de mare posat în suc de citrice pe pat de legume proaspete si medalion de vitel marinat în vin roze si cimbrisor, stropit cu sos din selectii de ciuperci ornate cu salatã de rucola au fost câteva din bunãtãtile degustate de vasluieni la Restaurantul Roma înainte si dupã ciocnirea cupelor de sampanie de la miezul noptii. Candelabrele strãlucitoare, deasupra meselor îmbrãcate în alb, si tacâmurile aliniate atent de chelneri, lângã paharele la fel de bine alese, au completat decorul elegantei desãvârsite. Voia bunã a fost asiguratã de formatia Fiesta din Bacãu, care i-a tinut pe toti cei prezenti pe ringul de dans pânã la primele ore ale diminetii.

Sute de vasluieni au petrecut Revelionul la bisericã

Ca semn de recunostintã, o parte din vasluieni au petrecut revelionul în bisericã, participând la slujba de multumire si de binecuvântare a începutului noului an calendaristic. “Orice început este o binecuvântare, de aceea Biserica acordã importantã Noului An. Este un moment de reflexie si de proiectare a viitorului. Oamenii vin la slujbã pentru a-i cere lui Dumnezeu sã-i însoteascã în drumul lor. O fac cu ajutorul rugãciunii. Rugãciunea este forma de convorbire cu Dumnezeu. Ai posibilitatea sã-L rogi, sã-i Ceri un sfat. Deci, trebuie sã avem întelepciunea si bucuria de a ne ruga la orice început”, ne-a declarat un preot. “De obicei, petreceam Revelionul în fata televizorului. De mai bine de zece ani am ales sã sãrbãtoresc trecerea în Noul An, în Bisericã, multumindu-i lui Dumnezeu pentru toate cele bune pe care ni le-a dat si rugându-L sã ne întãreascã pentru a trece peste greutãtile, care, inevitabil, vor veni”, ne-a declarat Maria Popescu, care face parte din categoria sutelor de credinciosi care si-au petrecut Revelionul rugându-se, în Bisericã. În noaptea trecerii dintre ani, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotãrât ca în toate bisericile si mãnãstirile din tarã sã se oficieze o slujbã de multumire adusã lui Dumnezeu. Slujba a cuprins Acatistul Mântuitorului Iisus Hristos, urmat de patru rugãciuni, astfel: Rugãciune cãtre Domnul Iisus Hristos, alcãtuitã de Sf. Isaac Sirul; Rugãciune de multumire; Rugãciune de intrare în noul an (din traditia românã si slavã); Rugãciune de binecuvântare a noului an (din traditia greacã). Apoi, dupã Ectenia întreitã si Otpust, se cântã în cor “Apãrãtoare Doamnã”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.