spot_img
19.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Anul Nou în lume. Obiceiuri în prima zi din an: petreceri în familie, bătăi în stradă, păpuşi arse

- Advertisement -

Odată ce ceasurile bat miezul nopţii, începe sărbătoarea, iar superstiţiile legate de începutul de an diferă de la popor la popor. Bătăi în stradă, păpuşi arse, pescuit la copcă şi veselă spartă de uşă se numără printre obiceiurile adoptate de oamenii din diferite colţuri ale lumii.

Americanii sărbătoresc cu mâncare şi băutură din abundenţă. Şampania, prăjiturile şi boabele de fasole sunt considerate norocoase. În plus, campionatul de fotbal american este transmis de televiziuni şi mulţi oameni preferă să urmărească meciul din seara de Revelion. Cel mai important eveniment al serii este, din 1907, petrecerea din Time Square (New York), la care participă sute de mii de persoane.

În Canada, în special în regiunea Quebec, în ajunul Anului Nou, oamenii merg pe malul râurilor unde fac petreceri şi pescuiesc la copcă.

Grecii pun bani în prăjitura tradiţională – vassilopitta – şi spun că persoana care îi găseşte va avea bucurii tot anul, iar copiii aşteaptă să primească daruri în ghete de la Sfântul Vasile.

Şi în Bolivia sunt puse monede în prăjituri, iar cei care le găsesc vor avea noroc tot anul care vine, conform news.ro.

Francezii mănâncă clătite, iar danezii sparg farfurii de uşile caselor prietenilor şi rudelor şi sar de pe scaune la trecerea în noul an, pentru noroc.

sursa: https://www.realitatea.net/anul-nou-in-lume-obiceiuri-in-prima-zi-din-an-petreceri-in-familie-batai-in-strada-papusi-arse_2017823.html?utm_source=Cub-Homepage&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.