spot_img
spot_img
-1.3 C
Vaslui
13-ian.-2025

Copiii talentati ai Scolii de Muzicã din Bârlad, batjocoriti la un Festival din Iasi!

- Advertisement -

INCREDIBIL Sase copii, elevi talentati si super premiati la nivel national, de la Scoala de Muzicã si Arte Plastice “N.N.Tonitza” din Bârlad, au fost umiliti si nedreptãtiti la un festival din Iasi, dedicat copiilor talentati. Profesorul Mihail Manciu, care s-a dus cu copiii la acest festival, care s-a desfãsurat pe 4 si 5 decembrie, a precizat cã niciodatã nu va mai participa la un astfel de festival simulacru, care în loc sã premieze valoarea, oferã premii doar copiilor pregãtiti de cele douã organizatoare a festivalului!

Douã profesoare din cadrul Colegiului National de Arte “Octav Bãncilã” din Iasi au organizat, pentru al doilea an consecutiv, un Festival “Forte Piano” la Iasi, dedicat atât elevilor ce studiazã acest instrument în sistemul scolilor/liceelor vocationale, cât si celor ce se initiazã la Palatul Copiilor, Scoli Populare de Artã sau cluburi de artã private. Desi a fost lansatã invitatie pentru participare la mai toate institutiile mentionate din Moldova, nu s-a dus nimeni, în afara a sase elevi din cadrul Scolii de Muzicã si Arte Plastice “N.N.Tonitza” din Bârlad. Cei sase elevi bârlãdeni, care au foarte multe premii nationale, ocupând locurile I si II la toate festivalurile la care au participat, s-au întors extrem de dezamãgiti de la acest festival, iar profesorul lor, Mihail Manciu, a avut curajul sã facã publice nemultumirile sale legate de cum s-au acordat premiile la acest festival. Mihail Manciu a postat pe pagina sa de socializare un protest si a precizat cotidianului nostru cã niciodatã nu vor mai participa copiii bârlãdeni, pregãtiti de scoala bârlãdeanã de muzicã, la acest festival iesean. Iatã ce a postat profesorul Manciu:

“Am fost la acea farsã <<Concursul de pian – FORTEPIANO>>. Am asistat la un numãr de jonglerie superb organizat de Ota si Soituz, ambele prof. la Liceul <<Octav Bãncilã>> din Iasi. Scoteau din cãciulã premiile dorite de ele: locul I toti copiii din Iasi pregãtiti de ele si rareori un locul doi pentru cei care au cântat prost. Din pãcate, noi am fost singurii care am participat din provincie. Sase copii de la Bârlad si care au fost tratati ca atare. Îmi place sã repet titlul unui roman al lui Dinu Sãraru <<Niste tãrani>>. Pãrerea mea, ca specialist care a lucrat în domeniu 46 de ani, este cã cei din Bârlad s-au prezentat la înãltime, fiind deasupra multor copii din Iasi. Li s-a îngãduit sã obtinã premiul III si douã mentiuni, din care una nu se justificã, fiind împotriva oricãrei logici de jurizare. Mi se pare ciudat cã unii la vârste fragede au doctorate obtinute, se pare, pe la Case de Culturã, prin cursuri la distantã sau Internet. Asta nu înseamnã cã nu sunt si oameni super calificati. Mai trebuie adãugat cã celor venti de la <<tarã>> li s-a oferit parcarea în oras la diferite distante de locatie, astfel cã pãrintii veneau cu paltoane si costumatia de scenã în brate, iar schimbarea copiilor s-a fãcut într-un WC, într-o mizerie de nedescris. A fost HORROR, fratilor!  Sunt trist fiindcã aceste jeguri au lovit în inimile unor copilasi care au muncit si s-au pregãtit în mod special pentru acest lucru. Din pãcate au uitat unul din importantele obiective ale acestor concursuri: de a stimula, de a lansa, de a rãsplãti munca. Nu-si permite nimeni sã se ducã la un concurs prost pregãtit si sã obtinã un premiu la plesnealã!”, a scris, pe Facebook, profesorul Mihail Manciu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.