spot_img
15.2 C
Vaslui
20-sept.-2024
spot_img

Bunica din Stãnilesti a fost ajutatã de oameni cu inima mare

- Advertisement -

REACTII … Povestea bunicii din Stãnilesti, imobilizatã la pat si supravietuind cu greu din mila vecinilor, desi are trei copii, a ajuns la inimile unui numãr impresionant de oameni. Fie doar si cu un gând cald sau, efectiv, ajungând la cãsuta ei, oamenii buni pe care i-a chemat în ajutor bunica Vetica i-au rãspuns asa cum niciodatã nu s-ar fi asteptat. A primit lemne tãiate cât sã îi ajungã pentru douã ierni, alimente din belsug si obiecte necesare, însã cel mai important dar l-a primit ieri, de la cineva care a mai fost sã o vadã în aceste zile, dar care, la fel, a dorit discretie cu privire la gestul sãu. Este vorba despre un cadru metalic, cu ajutorul cãruia bunicuta Elisabeta Cosug ar putea încerca sã meargã din nou.

Este limpede cã strigãtul de ajutor pentru bunica Vetica, lansat cãtre oamenii cu suflet bun, a ajuns acolo unde trebuie! Asa se explicã toate reactiile frumoase ale celor care au vrut sã o ajute pe bãtrânã. A primit în aceste zile, cât nu a primit într-o viatã! A primit multe lemne, gata tãiate si numai bune de fãcut cãldurã în cãsutã; a primit alimente si obiecte care îi vor fi de folos. “Sã le dea Dumnezeu sãnãtate la toti acesti oameni, pentru faptele lor. Nici cuvinte nu mai am de multumire. Au venit aici si numai ne-am trezit cu ei la poartã. Multi erau strãini, nici nu stiam cine sunt. Dar asa frumos se purtau cu bunica si se vedea cã au suflet. I-au adus lemne, i-au adus ce au putut. Niciodatã în viatã nu mi-am închipuit cã este atâta lume bunã în tara asta. Cã unii spuneau înainte cã e o babã bãtrânã, care trebuie sã moarã, însã uite cã, dacã are zile, trebuie sã nu o chinuim. Sunt sigurã cã cei care au venit, au pãrinti sau bunici si stiu ce înseamnã bãtrânetea si singurãtatea”, a spus Tincuta, vecina care are grijã de bunica Vetica.

A primit în dar un cadru metalic si sunt sanse sã mai poatã merge, fie si câtiva pasi!

Ieri, bunica Vetica a avut parte din nou de o surprizã: cineva a venit sã o revadã si i-a adus si un cadru metalic! Cu ajutorul lui, bunica ar putea sã se ridice din pat, unde a rãmas imobilizatã în urmã cu aproape 2 ani, din cauza unei fracturi la picior. Ar putea încerca sã se miste de colo, pânã colo, mãcar pentru strictul necesar. Asa, viata îi va fi mai usoarã. Binefãcãtorul însã si-a dorit ca numele sãu sã nu fie evidentiat. “Ne-a rugat doar sã avem grijã de bãtrânã. Tare frumos se mai poartã domnul doctor! De asta îl respectã atâta lume! Nu a vrut sã i se spunã numele, nici acum, nici data trecutã. Dar lumea tot a aflat cine a venit la bunica, pentru cã este o persoanã foarte cunoscutã în Husi si prin comune. Nu ne-am asteptat sã mai vinã la bãtrânã, cã dumnealui are treabã. Dar a venit ieri si i-a adus acest cadru metalic. A reusit, usor, usor, sã o ridice pe bunica din pat, ca sã încerce cadrul. I-a spus cã e foarte important sã se mai miste, sã încerce sã se poarte, fie si putin. Dacã va face exercitiile pe care i le-a zis, ar putea sã se recupereze cât de cât. Foarte frumos vorbeste, stie sã ia omul, stie sã asculte o problemã, chiar dacã e a unui necãjit, care e asa cum l-a lãsat Dumnezeu. Cinste dânsului! A spus cã nu vrea sã facã public gestul lui, nici data trecutã nu a vrut sã facã nici poze, nici nimic. Si ne-a rugat doar sã avem grijã de bãtrânã si sã o ajutãm sã se miste. A spus cã miscarea, cât de putinã, e foarte importantã. Ea are 81 de ani, dar dacã ar merge cât de cât, tot bine ar fi. Vom face cum ne-a spus domnul doctor. Sã îi dea Dumnezeu sãnãtate cã e un om ca pâinea lui Dumnezeu. Domnului doctor de la Husi si la toti oamenii care au ajutat bãbuta noastrã, le dorim sãnãtate si toate cele bune!”, a spus, emotionatã, Tincuta, femeia care are grijã de bunica Vetica.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.