spot_img
29.7 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Soferi! Atentie la animalele de pe carosabil!

- Advertisement -

CAMPANIE…Inspectoratul de Politie al Judetului Vaslui desfãsoarã, în perioada octombrie – noiembrie, o campanie de prevenire a accidentelor de circulatie produse din cauza aparitiei pe carosabil a unor animale lãsate nesupravegheate de proprietari. Campania se desfãsoarã în mediul urban si rural, în localitãtile tranzitate de drumurile nationale si DE 581. A fost initiatã ca urmare a unui grav accident de circulatie petrecut la începutul lunii pe raza localitãtii Solesti. Un tânãr aflat la volanul unei autoutilitare s-a trezit cu un cal în fatã. A tras de volan pentru a evita impactul si a intrat frontal într-un alt autoturism condus regulamentar de un bãrbat de 60 de ani. În urma impactului, acesta a decedat.

Multi dintre vasluieni au proapãt în memorie accidentul petrecut, la începutul lunii, în localitatea Solesti. Atunci, un bãrbat de 60 de ani avea sã-si piardã viata dupã ce o autoutilitarã a lovit frontal autoturismul pe care victima îl conducea. Cel care a provocat accidentul a tras de volan în încercarea de a evita un cal apãrut în mijlocul soselei. Astfel, Inspectoratul de Politie al Judetului Vaslui va desfãsura, în perioada octombrie – noiembrie, o campanie de prevenire a accidentelor de circulatie produse din cauza aparitiei pe carosabil a unor animale lãsate nesupravegheate de proprietari. Campania va avea loc în mediul urban si rural, în localitãtile tranzitate de drumurile nationale si DE 581. Pentru a preveni astfel de evenimente grave, Compartimentul de Analizã si Prevenire a Criminalitãtii si Serviciul Rutier au demarat campania „Pericole ascunse ale drumurilor publice!” adresatã proprietarilor/detinãtorilor de animale din judetul Vaslui. Politistii, sprijiniti de autoritãtile locale, vor organiza întâlniri cu proprietari de animale din mediul urban si rural care vor fi informati cu privire la mãsurile pe care trebuie sã le adopte când se deplaseazã cu animalele în preajma drumurilor nationale, respectiv a drumului european ce tranziteazã judetul, precum si cu privire la riscurile care apar atunci când sunt lãsate nesupravegheate animalele în apropierea drumului public. De asemenea, materiale preventive cu mesajul campaniei vor fi afisate în locurile publice de pe raza localitãtilor care sunt tranzitate de drumurile nationale, respectiv drumul european. Prin aceastã campanie politistii doresc sã reaminteascã cetãtenilor faptul cã în conformitate cu prevederile Codului Civil „proprietarul unui animal sau cel care se serveste de el rãspunde, independent de orice culpã, de prejudiciul cauzat de animal, chiar dacã acesta a scãpat de sub paza sa”. De asemenea, lãsarea în libertate ori fãrã supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri constituie contraventie si se sanctioneazã cu amendã de la 100 la 500 lei.

Filmul accidentului de la Solesti

Un taximetrist din municipiul Vaslui, care se întorcea de la Miclesti, a cãzut victimã unui grav accident rutier petrecut în satul Solesti. Dacia Papuc condusã de acesta a fost lovitã în plin de o dubã care venea dinspre Vaslui. Tragedia a fost cauzatã de un cal lãsat liber pe strada de proprietar. “M-am trezit deodatã cu calul în fata masinii. Am încercat sã-l evit, dar n-am mai reusit. Am tras stânga de volan si apoi nu-mi mai amintesc ce s-a întâmplat”, povestea, în seara respectivã, soferul dubei. Acesta a scãpat doar cu câteva zgârieturi la cap. Echipajul medical sosit la fata locului l-a resuscitat pe conducãtorul auto de pe taxi timp de 45 de minute, conform protocolului. Impactul a fost însã atât de puternic încât acesta nu a mai avut nicio sansã. Culmea, calul care a provocat tragedia de la Solesti a scãpat cu viatã, însã cu rãni destul de serioase. Cel mai probabil animalul a fost eutanasiat de un medic veterinar.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.