spot_img
21.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Cum te poti îmbogãti peste noapte, cu carnetele CEC ale pãrintilor

- Advertisement -

BANI… Libretele de economii reprezentau modul românilor de a pune un ban deoparte în timpul regimului comunist, iar multe dintre acestea sunt adevãrate comori ce stau uitate în sertarele bunicilor si a pãrintilor nostri. Acum aceste carnete pot adãuga o sumã considerabilã în portofelul proprietarilor.

Dacã nostalgia copilãriei nu te-a lãsat sã arunci carnetelele maro de prin sertarele pãrintilor, ziarul nostru vã informeazã cã acum vã puteti recupera banii. Cu toate cã legea ce permite aceste despãgubiri existã din anul 2007, nu au fost foarte multe cereri din cauza procesului mult prea lung. Totusi, în luna martie a acestui an guvernul condus de Dacian Ciolos a emis o ordonantã de urgentã prin care despãgubirile vor fi fãcute sub forma unor titluri de stat emise de CEC bank si BRD. În Monitorul Oficial nr. 171 din 7 martie a.c. a fost publicatã Legea nr. 19/2016 privind aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 19/2014 pentru completarea Ordonantei de urgentã a Guvernului nr. 156/2007 privind despãgubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la Casa de Economii si Consemnatiuni C.E.C. – S.A. în vederea achizitionãrii de autoturisme.

Vasluienii pot intra în posesia acestor titluri de stat, dar trebuie sã facã o cerere la Directia Generalã a Finantelor Publice Vaslui, cât si la birourile centrale CEC si BRD Vaslui. Dupã ce primesc rãspunsul , care ar trebui sã ajungã în maxim 30 de zile, beneficiarii trebuie sã se prezinte cu un buletin de identitate sau pasaport valabil, acte de stare civilã, o procurã specialã autentificatã cu care fac dovada mandatului, certificate de mostentior si alte documente, în functie de fiecare caz, precum si o declaratie pe propria rãspundere în care declarã cã nu au mai fost beneficiarii unei astfel de despãgubiri. (Andrei Manolache)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.