spot_img
18.7 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Protest după protest la Sibiu, pentru ursul ucis! Sute de oameni ies în stradă în weekend

- Advertisement -

Peste 150 de oameni au protestat vineri, în Piața Mare a Sibiului, ”față de modul defectuos în care a fost gestionată situația ursului rătăcit în spațiul urban”. Manifestațiile continuă și sâmbătă și duminică, sute de sibieni fiind așteptați să participe.

Protestatarii (majoritatea tineri) au venit cu ursuleți de pluș, cu pancarte pe care erau scrise poezii sau mesaje precum ”Democrație” sau ”Opriți-vă! Nu eu sunt animalul!…”. De asemenea, o parte din protestatari aveau fotografii cu ursul împușcat miercuri dimineața la Sibiu, scri Turnul Sfatului.

”Se încearcă anchete, deja începe să se arunce vina dintr-o tabără în alta, ceea ce este specific nouă. Să sperăm că lucrurile se vor clarifica și vom fi și noi informați. Incinerarea ursulețului a fost făcută foarte rapid, ca și execuția, de altfel, nu știu la ce concluzii s-a ajuns. Așteptăm, deocamdată”, declara unul din organizatorii protestului, la debutul acestuia.

După aproximativ 45 de minute, protestatarii au mers înspre sediul Instituției Prefectului. Atât pe drum, cât mai ales în fața Prefecturii, protestatarii au scandat ”Asasinii!”, ”Rușine să vă fie”, ”Rușine Sibiu”, ”Pușcărie”, ”Vrem proceduri, nu împușcături”, ”Haideți să plantăm, urșii s-apărăm”. Cu țintă directă au fost două dintre sloganuri: ”Jos prefectul” și ”IPJ nu uita, crima asta e a ta”.

La protest au venit și câțiva reprezentanți ai filialei din Mureș a Asociației naționale antibraconaj. ”Noi reprezentăm aici Asociația națională antibraconaj. Venim în sprijinul cetățenilor care protestează împotriva metodelor prin care a fost tratat ursul. Nu trebuia împușcat, ci tranchilizat. Ursul acela voia să scape, să fugă înapoi în pădure. Dar totul s-a dat peste cap. Așa ceva nu este normal”, a declarat Florin Piștea, din cadrul filialei mureșene a Asociație.

sursa: https://www.realitatea.net/protest-dupa-protest-la-sibiu-pentru-ursul-ucis-sute-de-oameni-ies-in-strada-in-weekend_1992832.html?utm_source=Cub-Homepage&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.