spot_img
18.7 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Medicii avertizează: ”Trebuie vaccinaţi toţi cei care au intrat în contact cu apa murdară, s-au tăiat, s-au zgâriat”

- Advertisement -

Pentru a evita apariţia unor focare de epidemii, echipe ale Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi au mers şi vor mai merge în toate comunele afectate de inundaţii în judeţul Galaţi. Oamenii au primit dezinfectante – pastile, dar şi clorură de var pentru a curăţa curţile, casele şi fântânile. Asistenţii Florentina Cara, Ionica Cucaşu şi Mihai Bodeianu, echipa Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi care a mers azi prin Pechea, au dat şi sfaturi cum să folosească substanţele şi mai ales i-au îndemnat să meargă la medicul de familie din comună pentru ca acesta să decidă care şi cum vor fi vaccinaţi. 150 de doze de vaccin antitetanic au fost aduse alături de substanţe dezinfectante numai la Pechea. ”Trebuie vaccinaţi cam toţi care au intrat în contact cu apa murdară, s-au tăiat, s-au zgâriat. Se pot îmbolnăvi în primul rând de tetanos, dar poate apărea şi hepatită”, spunea Iulia Vîrgolici, medic din Pechea. Pompierii, jandarmii şi armata acţionează în zonele afectate. ”300 de militari acţionează acum numai în Pechea. Sunt case cu crăpături, le evaluăm cu specialiştii să vedem dacă există pericol de prăbuşire. Ajutăm alături de colegi de la alte arme atât la curăţarea curţilor, pompăm apa care mai este şi am adus şi patru instalaţii de potabilizare a apei”, a precizat cpt. Cătălin Sion, ISU Galaţi.

Conform unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne, de mai mult de 48 de ore forţele MAI acţionează pentru sprijinirea populaţiei din localităţile afectate de inundaţii din judeţul Galaţi. Forţele suplimentare relocate din judeţele Bacău, Brăila, Buzău, Călăraşi, Ialomiţa, Tulcea, Vaslui şi municipiul Bucureşti acţionează alături de autorităţile locale în localităţile cele mai afectate de inundaţiile din ultimele zile, astfel: – În localitatea Pechea: o instalaţie de potabilizare a apei de la ISU BIF şi 7 motopompe de la ISU Călăraşi şi USIS Ciolpani. – În localitatea Cuza Vodă: 9 motopompe, 6 de la ISU Buzău şi 3 de la ISU Ialomiţa. – În localitatea Slobozia Conachi: 24 motopompe din care 12 de la ISU BIF, 6 de la ISU Bacău şi 6 de la ISU Vaslui, precum şi 2 staţii de potabilizare a apei de la ISU Brăila şi ISU Tulcea.

sursa: http://www.monitoruldegalati.ro/stirea-zilei/medicii-avertizeaza-trebuie-vaccinati-toti-cei-care-au-intrat-in-contact-cu-apa-murdara,-s-au-taiat,-s-au-zgariat.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.