spot_img
19.8 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

„Miticã fãrã fricã”, opt spargeri în patru luni în Bârlad!

- Advertisement -

TUPEIST Politistii din cadrul Politiei municipiului Bârlad au retinut un tânãr din municipiul Bârlad, Miticã Andrei Bârlãdeanu, de 20 de ani, care a sãvârsit nu mai putin de opt infractiuni de furt pe raza localitãtii de domiciliu. Paguba produsã trece de 15 000 de lei. Acesta a fost prezentat în fata instantei de judecatã cu propunerea de arestare preventivã. Judecãtorii l-au trimis în arest preventiv pentru 30 de zile.

Politistii Biroului de Investigatii Criminale Bârlad au probat activitatea infractionalã a lui Miticã Andrei Bârlãdeanu, de 20 de ani, din municipiul Bârlad, bãnuit de sãvârsirea a opt infractiuni de furt, fapte comise pe raza localitãtii de domiciliu. În urma cercetãrilor efectuate, politistii au stabilit faptul cã, în perioada iulie – octombrie, Andrei Miticã Bârlãdeanu a sustras mai multe bunuri (biciclete, unelte agricole, electrice si de pescuit, bãuturi alcoolice si 972 de lei). Bunurile au fost sustrase de tânãr din garaje, dintr-un pod al unei locuinte si de la trei magazine din municipiul Bârlad. Prin faptele sale tânãrul a creat pãrtilor vãtãmate un prejudiciu de 15.000 lei. Aproximativ jumãtate din prejudiciu a fost recuperat si restituit pãrtilor vãtãmate. Miticã Bârlãdeanu a fost retinut de politisti pentru o perioadã de 24 ore, iar pe 13 octombrie a fost prezentat la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad cu propunerea de arestare preventivã. Ceasul rãu, pisica neagrã, ziua 13, i-au adus acestuia 30 de zile de arestare preventivã, judecãtorii bârlãdeni admitând propunerea procurorului de caz.

Recomandãrile politistilor: luati mãsuri de supraveghere!

Pentru a preveni astfel de infractiuni politistii recomandã administratorilor societãtilor comerciale sã adopte mãsuri de supraveghere a unitãtii. „Persoanele care hoinãresc prin magazin în mod <<dezinteresat>> si urmãresc doar vigilenta celor care supravegheazã trebuie sã dea de gândit! Atentie sporitã trebuie acordatã persoanelor care pot ascunde sub vestimentatie buzunare special confectionate pentru a ascunde diverse produse! Se recomandã asigurarea unui iluminat corespunzãtor pe timp de noapte a usilor de acces în magazin! Pe timpul noptii, societãtile trebuie sã fie prevãzute cu sisteme de alarmã, sã aibã închizãtori sigure si grilaje, conform prevederilor Legii nr. 333/2003. Cu cât sistemul de sigurantã va fi mai sofisticat, riscul spargerii va fi diminuat! Dacã firma detine spatii de depozitare exterioare este necesar un sistem de protectie perimetralã. Montati un sistem de supraveghere si înregistrare video pe care sã-l conectati la sistemul de alarmare a unui dispecerat de monitorizare”, a precizat Loredana David, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.