spot_img
19.8 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Sentintã rãsunãtoare în cel mai mediatizat caz de viol din Bârlad!

- Advertisement -

ELIBERATI Cei doi inculpati în cel mai rãsunãtor dosar de viol din Bârlad, Cristi Butnaru si Marian Ghintuialã, au fost eliberati din arest!

RÃSTURNARE DE SITUATIE Judecãtorii bârlãdeni au decis, pe 12 octombrie, ca cei doi inculpati, acuzati de viol si de lipsire de libertate în cazul unei minore de 17 ani, din comuna Gherghesti, sã fie pusi sub control judiciar. Cristi Butnaru, acuzat de viol, care se aflã în arest preventiv din luna iunie, urmeazã sã fie eliberat, în caz cã sentinta rãmâne definitivã, iar Marian Ghintuialã, care era în arest la domiciliul, la fel, i se ridicã mãsura arestului, dupã ce sentinta rãmâne definitivã. Deocamdatã, sentinta a fost atacatã de procurorul de caz, care a cerut apel. Vã reamintim cã în acest caz de viol este implicat si psihologul Ionel Brãtianu, care este de la începutul cercetãrilor pus sub control judiciar, fiind acuzat cã a întocmit o expertizã judiciarã favorabilã infractorului. De asemenea, de acest caz este legatã si plecarea din functia de comandant la Politiei Bârlad, a cms.sef Vasile Chelaru, si el acuzat de procurorul de caz, de favorizarea infractorului. Oare “blândetea” judecãtorilor bârlãdeni si a procurorului de caz are cumva legãturã cu plângerile depuse la CSM si Parchetul General, precum si la Ministerul Justitiei, de cãtre cms.sef Vasile Chelaru, împotriva a tot ceea ce a îndurat din partea “justitiarului” din Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad? Pentru cã am înteles cã se anuntã niste controale incredibile prin zona unde magistratii bârlãdeni împart dreptatea!

Pe 12 octombrie, judecãtorii bârlãdeni au decis ca violatorul Cristi Butnaru, din Bârlad, sã fie eliberat din arestul preventiv, unde se aflã din luna iunie, fiind aplicatã mãsura controlului judiciar pentru 60 de zile. Si pentru Marian Ghintuialã, implicat în acelasi caz de viol, arestul la domiciliu a fost întrerupt, fiind si el pus sub control judiciar. Sentinta datã de magistratii bârlãdeni nu este definitivã, putând fi atacatã la Tribunalul Vaslui, lucru care s-a si întâmplat, procurorul de caz fãcând ieri apel. Vã reamintim cã Cristian Butnaru si Marian Ghintuialã ar fi comis o fatã reprobabilã anul trecut, un viol si o tentativã de viol, asupra unei minore, Puscasu G.C., la acea datã având 17 ani, din comuna Gherghesti. Fata (cunoscutã de altfel ca fiiind una care nu prea este cheie de bisericã în sat!!) a fost ademenitã de Cristi Butnaru la Bârlad, care a dus-o într-un apartament al lui Marian Ghintuialã, unde a violat-o. Si Ghintuialã a “poftit” la fatã, dar ea n-a vrut sub nicio formã, astfel cã acesta fost acuzat doar de lipsire de libertate. “Inculpatii B.C. si G.M. au determinat-o pe minorã sã urce într-un taxi, au condus-o la locuinta inculpatului G.M., unde a urcat initial doar inculpatul B.C. Acesta a fortat-o pe minorã sã intre în apartament, a lovit-o si a întretinut cu minora relatii sexuale. La un moment dat, în apartament si-a fãcut aparitia si G.M., care a lovit-o pe minorã, deoarece aceasta a refuzat sã întretinã relatii sexuale cu el.”, se aratã în referatul pentru propunerea de arestare preventivã a celor doi, întocmit în luna iunie de procurorul de caz.

Violul a costat cariera de expert judiciar a psihologului Brãtianu

Procurorul de caz a încãtusat în luna iunie si pe psiholgul Ionel Brãtianu, cunoscut ca “psihologul copiilor” si cel care luptã pe toate cãile pentru apãrarea drepturilor copiilor abuzati. “Pe parcursul urmãririi penale au fost efectuate investigatii, din care a rezultat faptul cã familia inculpatului B.C. are o relatie strânsã de prietenie cu inculpatul B.I. (Brãtianu Ionel – n.r.), coordonator al Serviciului de Prevenire si Evaluare Complexã din cadrul D.G.A.S.P.C. Vaslui. În aceastã calitate, inculpatul B.I. ar fi efectuat actiuni prin care sã inducã organelor judiciare ideea cã minora nu a fost victima unui act sexual comis prin constrângere”, mai aratã procurorul de caz din acest dosar de viol. Ionel Brãtianu este de atunci pus sub control judiciar, desi, din câte am aflat, procurorul de caz a comandat o contra expertizã la un alt specialist. Rezultatul contra expertizei ar fi acelasi cu cel al expertizei întocmite de Ionel Brãtianu, pentru care a fost retinut 24 de ore si dus la arest, iar procurorul de caz a cerut arestarea preventivã. Cu alte cuvinte, expertiza fãcutã de Brãtianu este bunã si acuzatiile ar cam fi fãrã suport. Dar asta va decide judecãtorul în scurt timp.

… si cariera de politist a cms.sef Vasile Chelaru, fostul comandant al Politiei Bârlad

La începutul lunii septembrie, cms.sef Vasile Chelaru, comandantul Politiei Bârlad, a fost adus în fata procurorului de caz din acest dosar, dupã ce pe 31 august îi fusese perchezitionat biroul si ridicatã unitatea de calculator, plus actele gãsite. A fost trimis în arestul IPJ Vaslui, iar apoi a primit control judiciar de la judecãtorii bârlãdeni si, în urma apelului fãcut la Tribunalul Vaslui de procurorul de caz, a fost practic obligat sã-si încheie cariera de politist, el înaintându-si dosarul de pensionare. Conform referatului întocmit pentru propunere de arestare preventivã, de cãtre procuroarea de caz, a fost retinutã urmãtoarea situatie de fapt: “Inculpatul B.I . (Brãtianu Ionel – n.r.) l-a contactat pe ofiterul de caz cãruia i-a relatat faptul cã a fost sunat de cãtre persoana vãtãmatã, minora care a solicitat sã fie evaluatã din punct de vedere psihologic. În acest scop, i-a solicitat sã îi emitã o adresã prin care sã solicite administrarea acestui mijloc de probã. Anchetatorul i-a comunicat faptul cã procurorul de caz nu a formulat o astfel de solicitare si prin urmare nu se poate conforma. În aceasta situatie, era evident cã singura modalitate prin care acest înscris putea sã întãreascã prezumtia de nevinovãtie a inculpatului B. C. era ca seful Politiei mun. Bârlad – prieten cu inculpatii din cauzã – sã profite de faptul cã este superiorul ofiterului de caz si sã îl îndrume sau chiar sã îi dispunã emiterea acelei adrese pentru a-l putea ajuta în acest mod pe inculpatul B.C. (…) Parchetul de pe lânga Judecãtoria Bârlad a dispus extinderea urmãririi penale << in rem>> si începerea urmãririi penale <<in rem>> pentru sãvârsirea infractiunii de abuz în serviciu”, se mentioneazã în referatul de propunerea pentru arestarea preventivã a sefului Politiei Bârlad, cms.sef Vasile Chelaru.

…si poate chiar cariera procurorului de caz!

Faptul cã deja inculpatii Cristi Butnaru si Marian Ghintuoalã sunt la un pas sã scape de arestarea preventivã sau la domiciliul, fiind eliberati de judecãtorii bârlãdeni, este un prim semnal cã probele din dosarul respectiv scârtâie rãu. Mai mult, cms. sef Vasile Chelaru, fostul comandant al Politiei Bârlad, a cãrei carierã s-a încheiat într-un mod aproape inuman, îsi cautã dreptatea la forurile superioare ale Parchetului Bârlad. Au fost depuse plângeri împotriva procurorului de caz, la CSM, la Parchetul General, la Ministerul Justitiei. Deja se anuntã controale serioase la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad si chiar la Judecãtoria Bârlad, în urma acestor sesizãri, însotite de câteva probe … mult mai serioase decât acuzatiile aduse fostului comandant al Politiei Bârlad. Oricum, acest caz de viol, unul cât se poate de banal, având în vedere moralitatea victimei celor doi inculpati, va fi analizat de multi … si va mai face multe victime în sistemul juridic bârlãdean.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.