spot_img
16.1 C
Vaslui
28-sept.-2024
spot_img

Apare un nou stat în inima Europei? Scoția organizează referendum pentru independență

- Advertisement -

Premierul Scoției, Nicola Sturgeon, a anunțat joi un nou proiect de lege privind organizarea unui referendum pentru independență.

Premierul Scoției, Nicola Sturgeon, a anunțat joi un nou proiect de lege privind organizarea unui referendum pentru independență, transmite AFP.

La momentul votului pentru Brexit, Scoția a făcut notă discordantă, premierul scoțian anunțând că Parlamentul ar putea bloca, prin veto, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Spre deosebire de englezi, majoritatea scoţienilor au votat la referendum pentru rămânerea în Uniunea Europeană.

Autorităţile de la Edinburgh au avertizat, la scurt timp după anunţarea rezultatelor referendumului, că teritoriul şi-ar putea cere din nou independenţa de Londra şi că vor face totul pentru a „proteja locul Scoţiei în UE”.

Pe de altă parte, Comisia Europeană a subliniat sâmbătă că Scoţia face parte din Marea Britanie, i se aplică prevederile constituţionale, iar Bruxelles-ul nu va face alte speculaţii.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/apare-un-nou-stat-in-inima-europei-sco-ia-organizeaza-referendum-pentru-independen-a_1992130.html#ixzz4MxkAyKhW
Follow us: @realitatea on Twitter


- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.