spot_img
22.4 C
Vaslui
26-iun.-2024
spot_img

Pompierii bârlãdeni salveazã vieti si bunuri gospodãresti!

- Advertisement -

ACTIVITATE INTENSÃ..Pompierii militari din cadrul Detasamentului Bârlad al ISU Vaslui si Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgentã (SVSU) au desfãsurat mai multe misiuni pentru acordarea primului ajutor calificat si asistentei medicale de urgentã si au stins douã incendii, numai într-o singurã zi.

Ziua de 10 octombrie a fost foarte grea pentru pompierii militari bârlãdeni si pentru cei de la SVSU de la Primãriile Perieni si Gherghesti. La ora 12.50, Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgentã din comuna Perieni a actionat cu autospeciala din dotare pentru lichidarea unui incendiu produs la un depozit de furaje. A ars circa o tonã de fân, cauza probabilã fiind focul deschis în spatii deschise. Apoi, la ora 22.13, Inspectoratul pentru Situatii de Urgentã „Podul Înalt” al judetului Vaslui – Detasamentul Bârlad a fost solicitat sã intervinã pentru stingerea unui incendiu produs la o bucãtãrie de varã, în localitatea Gherghesti, comuna Gherghesti. Pentru localizarea si lichidarea acestuia s-a deplasat la fata locului un echipaj, cu o autospecialã de lucru cu apã si spumã, care a actionat în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgentã din comunã. La sosirea la fata locului, incendiul se manifesta la bucãtãria de varã si la aproximativ 5 m.p. din acoperisul locuintei. Flãcãrile au distrus aproximativ 15 metri pãtrati acoperis din tiglã si azbest pe asterealã din lemn de la bucãtãria de varã, o usã, o fereastrã si diverse textile, reusindu-se salvarea locuintei. Din primele cercetãri, se pare cã incendiul a pornit de la un burlan metalic neprãvãzut cu sitã parascântei. “Pentru a proteja viata si bunurile, recomandãm cetãtenilor sã acorde mai multã atentie normelor specifice de apãrare împotriva incendiilor. Astfel, asigurati verificarea, curãtarea si repararea cosurilor de fum cel putin o datã pe an, tãiati crengile copacilor aflate deasupra sau în apropierea cosurilor de fum; amplasati materialele combustibile la distantã fatã de sobe; depozitati cenusa la distantã fatã de casã, grajd, fânar, depozite etc ; amplasati o tavã în fata focarului si tineti usita de alimentare închisã la sobã si stingeti întotdeauna focul din sobã înainte de culcare. De asemenea, puteti solicita la primãrie efectuarea unui control de prevenire a incendiilor de cãtre componenta preventivã a serviciului voluntar pentru situatii de urgentã. Controlul preventiv este gratuit.”, a precizat cpt. Petru Iftene, purtãtor de cuvânt al ISJU Vaslui.

Bãtrânã salvatã dintr-o fântânã!

Echipajele SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã “Podul Înalt “ al judetului Vaslui – Detasamentul Bârlad au intervenit în cursul zilei de 10 octombrie la o misiune mai deosebitã, care a avut loc în cursul noptii, în jurul orei 03.36. Pompierii au intervenit la o tentativã de suicid prin coborâre într-o fântânã ( circa 20 metri adâncime) a unei femei de 81 de ani din localitatea Dinga, comuna Costesti. Aceastã a fost scoasã din fântânã de cãtre cetãteni. Echipajul medical de terapie intensivã mobilã a preluat victima, a stabilizat-o, ulterior fiind transportatã la spitalul bârlãdean în stare stationarã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.