spot_img
21.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Codul Muncii se modifică: Angajatorii au liber să crească orele suplimentare lucrate de angajaţi

- Advertisement -

Mai multe domenii de business pentru care perioada de referință luată în calcul la depășirea orelor suplimentare este astăzi limitată la 4 luni vor fi incluse pe o listă pentru care acest interval va fi extins, prin modificarea Codului Muncii.

Domeniile au fost deja convenite de sindicate și patronate pentru modificarea Codului Muncii, potrivit informațiilor obținute de profit.ro, confirmate de ambele părți.

În prezent, Codul Muncii stabilește că durata maximă legală a timpului de muncă nu poate depăși 48 de ore pe săptămână, inclusiv orele suplimentare. Această durată poate fi prelungită peste 48 de ore pe săptămână, cu condiția ca media orelor de muncă, calculată pe o perioadă de referință de 4 luni calendaristice, să nu depășească 48 de ore pe săptămână.

Pentru anumite activități sau profesii, Codul Muncii permite însă negocierea, prin contractul colectiv de muncă, a unor perioade de referință mai mari de 4 luni, care să nu depășească 6 luni, iar, în cazuri cu totul speciale, care să nu depășească un an.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/codul-muncii-se-modifica-angajatorii-au-liber-sa-creasca-orele-suplimentare-lucrate-de-angaja-i_318943.html#ixzz4MhJQGNQY

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.