spot_img
21.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Medicii pasează vina şi vorbesc de o eroare de comunicare în cazul pacientului obez refuzat la internare

- Advertisement -

Cazul pacientului supraponderal care a stat, miercuri, ore în şir afară, în frig, după ce medicii de la Spitalul Municipal Fălticeni au refuzat să-l interneze, în ciuda trimiterii de la Spitalul Judeţean Suceava, a stârnit foarte multe reacţii, inclusiv până la nivelul Ministerului Sănătăţii. Atât medicii de la Suceava, cât şi cei de la Fălticeni admit că în acest caz s-au făcut greşeli, însă plasează vina către ceilalţi. Pacientul, Oliver Postolachi, a fost internat în cele din urmă, miercuri seară, la Spitalul Municipal Fălticeni, însă abia după ce mai mulţi ziarişti au ajuns la faţa locului şi au început să se intereseze despre acest caz.

Coşmarul bărbatului diagnosticat cu obezitate morbidă

Oliver Postolachi a ajuns încă de luni la Spitalul Judeţean Suceava, unde a fost internat două zile. Bărbatul, diagnosticat cu obezitate morbidă şi ajuns la 261 de kilograme, a suferit complicaţii din cauza obezităţii. Noile diagnostice, ca efect al obezităţii, sunt ulcere varicoase, hernie ombilicală şi insuficienţă respiratorie. La Spitalul Judeţean Suceava, pacientul a fost evaluat de medicul Mihai Cristof. După două zile de internare, miercuri, acesta i-a scris bărbatului bilet de externare, cu trimitere la Spitalul Municipal Fălticeni, în vederea internării pentru tratarea ulcerelor varicoase.

Coşmarul bărbatului a început miercuri, în jurul orei 12.30, când o ambulanţă SMURD l-a transportat la Spitalul Municipal Fălticeni.

Oliver Postolachi, care locuieşte singur şi are un venit de doar 142 de lei pe lună, şi-a povestit drama: „Am ameţit, am căzut jos prin casă şi aşa am ajuns la spitalul de la Suceava. Acolo am stat până miercuri, am fost tratat bine, mi-au făcut investigaţii şi după două zile m-au trimis la spital la Fălticeni. Aici mi-au zis că nu mă primesc pentru că sunt prea mare, m-au pansat şi mi-au spus să plec acasă. M-am pus pe o bordură, cu o pătură în spate, acolo m-au lăsat”.

„L-am găsit stând jos, pe un cearşaf, acoperit cu o pătură”

Din faţa spitalului, bărbatul a fost luat cu o maşină de un prieten la care a apelat.

Vasile Goran, prietenul pacientului obez, a relatat: „M-a sunat miercuri, pe la 12.30, să îl iau de la spital, că nu vor să îl primească. L-am găsit stând jos, pe un cearşaf, acoperit cu o pătură. L-am luat şi l-am adus în faţa blocului, unde a stat până seara”.

citeste mai mult pe: https://www.monitorulsv.ro/Local/2016-10-07/Medicii-paseaza-vina-si-vorbesc-de-o-eroare-de-comunicare-in-cazul-pacientului-obez-refuzat-la-internare

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.