spot_img
19.8 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Jihadul preotesei ajunsã primãritã la Dodesti (FACSIMIL)

- Advertisement -

DE NECREZUT…Caz incredibil în comuna Dodesti, unde actualul primar, Loredana Elena Cerbu (PSD), sotia preotului din localitate, a dezlãntuit „jihadul” asupra celor care în campania electoralã n-au fost alãturi de ea. Primii cãrora le-au fost luate „capetele” ( a se citi dati afarã – adicã obligati sã plece de bunãvoie) au fost soferul de pe microbuzul scolii, Mitica Laurentiu Palade, si secretara primãriei, Miron Constanta. În locul lor, primãrita preoteasã si-a adus finul ca secretar al Primãriei si pe autobuzul scolii, pe Ilie Guzganu, de 54 de ani, din comuna Suletea, un individ cercetat de politie si procurori pentru delapidare (furt de combustibil, încãrcarea foilor de parcurs etc.). Ca sã fie tacâmul cât mai complet, Ilie Guzganu este adus si dus înapoi în Suletea, de sase ori pe zi, cu masina Primãriei!! Pe banii dodestenilor, care de frica primãritei si a sotului ei, preotul din comunã, nu au curaj sã se revolte! Mai mult, surse din comuna Dodesti spun cã dupã ce sotia sa a câstigat alegerile si s-a instalat la Primãrie, preotul a amenintat, mergând chiar în casele lor, pe cei care au fost de partea fostului primar, Victor Popa, cã le va da o lectie! La ITM Vaslui a fost depusã si o plângere, de cãtre mai multi oameni din satul Urdesti, comuna Dodesti, care aratã cã soferul Ilie Guzgan este angajat fãrã concurs, se poartã urât cu copiii si acestia nu mai vor sã meargã la scoalã, cerând sã fie verificatã angajarea sa. Primãrita preoteasã neagã toate acuzatiile aduse de sãteni si aruncã totul în cârca fostului sofer, care din cauza presiunilor puse pe el, a demisionat din functie si acum se rãzbunã!

Pe bunã dreptate, bãtrânii spun cã existã o vorbã care spune cã „dã-i omului puterea si atunci îi cunosti caracterul”. Asa se întâmplã foarte des în aceastã democratie sãlbaticã pe care o trãim cu totii din plin. Ca orice politician care se respectã, mai ales PSD, o preoteasã din Dodesti, care a ajuns primar, dã dovadã cã nu a învãtat nimic din Biblie, cartea de cãpãtâi a sotului sãu, preotul din sat, care te îndeamnã sã îsi iubesti aproapele! Pentru preoteasã si sotul ei, aproapele înseamnã doar cei care le-au fost „adepti” în campania electoralã, cei care vin la Bisericã si le sunt supusi. Desi a câstigat fotoliul de primar cu doar 40 de voturi peste cele ale fostului primar din Dodesti, profesorul Victor Popa (PNL), Loredana Cerbu, actualul primar PSD al comunei, a început „jihadul” asupra oamenilor fostilor primari! Caz tipic de politician care, ajuns în functie, se crede vãtaf pe mosia celor care l-au ales. Sau nu!

Secretarul primãriei, finul doamnei preotese, angajat fãrã concurs, ilegal!

Prima care a „cedat” si s-a retras din functie, fiind deja amenintatã din campania electoralã de preoteasã cã „dacã ajung în Primãrie, zbori”, a fost Tanta Miron, secretara Primãriei. Functie pe care a ocupat-o si doamna preoteasã înaintea doamnei Miron si din care a plecat. Ca sã fie tacâmul complet, preoteasa-primar si-a pus finul în functia de secretar – pe Cãtãlin Bujenitã, care – atentie! – n-a dat niciun concurs pentru a ocupa acest post! Este angajat cu delegatie! „Are la dispozitie sase luni ca sã se stabileascã pe post, sã dea concurs. Totul depinde de Prefectura Vaslui, când va scoate postul la concurs. Doamna Miron a plecat la cerere, pentru cã nu mai putea sã stea, avea probleme acasã cu sotul, care este bolnav, cu soacra, la fel bolnavã si ea, era si asistent social la Primãrie si nu mai putea sã le facã pe toate, asa cã a demisonat. Si ea a fost angajatã cu delegatie, asa cum este si finul meu”, ne-a spus Loredana Cerbu, care a recunoscut si cã noul secretar este finul ei! Dar, surse din Prefectura Vaslui ne-au precizat cã functia de secretar este o functie publicã de coducere si atributiile unui secretar, conform legii, pot fi delegate doar unui functionar public, angajat al primãriei respective, în niciun caz unui personal contractual! Deci, angajarea lui Cãtãlin Bujenitã este ilegalã. Dar ce conteazã pentru cucoana preoteasã-primar, care le spune celor care îi atrag atentia cã greseste „Nu conteazã, cu un telefon la domnul Buzatu, se rezolvã orice”! Domnul Buzatu fiind Dumitru Buzatu, presedintele PSD Vaslui si al CJ Vaslui. Un alt vãtaf pe mosia vasluienilor!

Soferul de pe microbuzul scolii, fugãrit…

O altã faptã demnã de o preoteasã si un primar este felul în care a fost alungat fostul sofer de pe microbuzul scolii, Laurentiu Miticã Palade, care timp de opt ani a stat pe acest post, ocupat prin concurs. Aceeasi tacticã folositã, pentru intimidare, de Loredana Cerbu, ca si în cazul Tantei Miron. „Pare cã am plecat de bunã voie, dar nu am plecat asa, am fost fortat sã plec prin demisie. Eu n-am de gând sã plec din comunã, asa cum pare sã sugereze doamna primar, am de gând sã rãmân aici. Demisia mea a venit pe fondul urii pe care o poartã doamna primar si sotul ei, preotul din sat, pe mine, considerându-mã omul fostului primar. Pentru cã în campania electoralã am fost de partea domnului Popa, fostul primar, si stiti cum este în campanie, spui de toate ca sã câstigi, acum ea se rãzbunã. Si nu atât ea, cât sotul ei, preotul. Acesta a spus cã ne dã o lectie familiei mele. I-a zis asta sotiei mele, când a venit cu slujba prin case. Eu am fost în vacanta elevilor în concediu. Când am plecat, primãrita mi-a zis cã atunci când mã întorc mã asteaptã coasa si betoniera! Si asa a fost! Când m-am întors din concediu ea a modificat fisa postului si a adãugat acolo cã trebuie sã fac îngrijire spatii verzi comuna Dodesti. Si eu n-am semnat asa ceva. Pe 8 septembrie, când am venit la muncã, mi-a zis cã dupã ce vin cu copiii de la scoalã sã merg sã muncesc la santuri, la cosit iarbã, la turnat betoane! Eu am refuzat si atunci ea mi-a zis sã-mi dau demisia! Preotul îmi tot trimitea tot felul de mesaje, ea mã teroriza în Primãrie… am cedat!”, a spus Laurentiu Miticã Palade, de 43 de ani.

Soferul angajat, dus si adus zilnic cu masina Primãriei de la 10 km distantã!

Loredana Elena Cerbu, primãrita-preoteasã din Dodesti, a gãsit solutia ca sã aibã sofer pe microbuzul scolii: pe Ilie Guzganu, fratele fostului primar al comunei Suletea, din perioada 2008-2012, Petricã Guzganu. Acesta face naveta zilnic din Suletea la Dodesti, cale de vreo 10 km, adus cu masina Primãriei Dodesti, pe banii contribuabililor! Si n-o spunem noi, o spun oamenii din satul Urdesti, comuna Dodesti, care au aproape 30 de copii care fac naveta zilnic la Dodesti, cu masina scolii. Pãrintii elevilor din Urdesti au fãcut o plângere la ITM Vaslui, prin care cer verificarea angajãrii lui Ilie Guzganu, care se poartã urât cu copiii si acestia se plâng cã nu mai vor la scoalã. Ca sã întelegeti, pentru ca Ilie Guzganu sã conducã microbuzul scolii, este adus dimineatã de la Suletea, efectueazã cursa Urdesti-Dodesti, apoi dus înapoi la Suletea. Pe la ora 11.00, iar este adus de la Suletea de masina Primãriei, pentru a duce copiii la Urdesti si a aduce pe cei din schimbul II. Iar este apoi dus la Suletea. La ora 17.00, iar este adus Ilie Guzganu din Suletea, sunt dusi copiii la Uredsti, revine cu masian goalã la Dodesti si este dus înapoi la Suletea, acasã. Cu alte cuvinte, zilnic masina Primãriei Dodesti face 60 de km pentru ca Ilie Guzganu sã conducã masina scolii. Fãrã sã fie angajat permanent, ci doar pânã când un alt sofer, nepotul femeii care este mâna dreaptã a preotului sot de primãritã, face scoala pentru obtinerea carnetului de profesionist si a atestatelor ca sã conducã masina scolii, cu copiii din Urdesti! Scoala pe care o face acest tânãr, legat ombilical de Biserica preotului Cerbu, prin bunica sa, este, din spusele celor din Dodesti, plãtitã tot din banii primãriei!

Primãrita preoteasã neagã tot!

Contactatã telefonic de cotidianul nostru, Loredana Elena Cerbu a precizat cã totul este o rãzbunare a fostului sofer. „Nu este vorba de nici un pãrinte, este vorba despre fostul sofer de pe microbuz, care a demisionat si acum face reclamatii peste tot. Actualul sofer, Ilie Guzganu, are contract partial de muncã, nu am angajat pe nimeni dupã ochi. Este adevãrat, i-am modificat fisa postului, pentru cã el cam stãtea degeaba. Mie mi se pare normal ca dacã esti plãtit pentru opt ore, sã muncesti opt ore, nu douã! Cã el atât muncea, în rest stãtea acasã, cã are magazin deschis. Am completat fisa postului nu numai pentru el, ci psentru toti angajatii care mi se pãrea mie cã stãteau prea mult degeaba. Sã facã curãtenie în comunã. Nu sã stea sã joace table prin baruri. A decis sã demisioneze, nu m-am opus. Cât despre domnul Ilie Guzganu, el vine cu masian lui personalã. Numai sãptãmâna asta s-a întâmplat, cã are masina în service. Am fost nevoiti sã îl ajutãm, sã ajungã la muncã, doar nu era sã lãsãm copiii în drum, nu aveam altã solutie. Nu m-am rãzbunat pe nimeni, toatã lumea trebuie sã munceascã. Toate prostiile care ajung la urechile dumneavoastrã trebuie sã le verificati la sursã, mie nu-mi plac mizeriile si minciunile”, a spus Loredana Elena Cerbu. Sursa însemnând, în viziunea preotesei primar, ea si pãrintele Cerbu! Credibile surse, n-avem ce zice!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.