spot_img
18.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

SOUL MUSIC ART BÂRLAD – SCOALA DE TALENTE SI CÂSTIGÃTORI! (FOTO)

- Advertisement -

MÂNDRIA BÂRLADULUI Elevii Scolii de Canto “Soul Music Art” din Bârlad nu se dezmint! Au adus la Bârlad, numai în ultima sãptãmânã, premii importante, trofee, precum si multe laude. Scoala, condusã de profesorul de canto Dragos Gheorghiu, scoate valori muzicale pe bandã rulantã. Pe 30 septembrie, la Trofeul “Aschiutã” – pentru copii cu vârste între 4 si 10 ani, care a avut loc la Bacãu, Marele Trofeu al Festivalului i-a revenit lui Rãzvan Popa din Bârlad, participant la categoria 9 -10 ani, iar la categoria 7- 8 ani, Miruna Melescanu a obtinut trofeul categoriei. A urmat apoi Festivalul de Muzica Usoarã Pentru Copii si Adolescenti, editia a III-a , “Vocea Cetãtii – Sighisoara”, unde Scoala De Canto “Soul Music Art”, condusã de profesorul Dragos Gheorghiu, a participat cu nouã elevi, toti calificându-se în finalã. Trofeul categoriei 9-11 ani a fost obtinut de bârlãdeanca Bianca Grigore, interpretând cu trãire piesa “Poveste Mea”. Tot pe 1 octombrie, la Chisinãu, o altã bârlãdeancã, micutã si talentatã, Alexandrina Dãriescu, a obtinut “Trofeul Mãrul de aur” – sectiunea etno si premiul II – sectiunea muzicã usoarã.

Cea de-a X-a editie a Festivalului National De Muzicã Pentru Copii “Aschiutã” s-a desfãsurat vineri, pe data de 30 septembrie, în cadrul Teatrului Municipal Bacovia, fiind singura competitie muzicalã din tarã care se adreseazã grupei de vârstã 4 -10 ani. Pentru trofeele puse în joc s-au întrecut 57 de copii din învãtãmântul prescolar si primar din toatã tara, participantii concurând pe trei categorii de vârstã: 4 – 6 ani, 7- 8 ani si 9 – 10 ani. Elevii Scolii De Canto “Soul Music Art”, codusã de profesorul Dragos Gheorghiu, care au participat la Festival, au obtinut urmãtoarele premii: Marele Trofeu al Festivalului “Aschiutã” 2016, care i-a revenit lui Rãzvan Popa din Bârlad, participant la categoria 9-10 ani, iar la categoria 7-8 ani, Miruna Melescanu a obtinut trofeul categoriei. Tudor Nechifor a obtinut premiul al II – lea la categoria 9-10 ani, Bianca Dabija a obtinut mentiune, Karina Diaconescu obtinând o invitatie la unul din festivalurile organizate de Belle Art, fãrã taxa de participare.

Trofeul “Vocea Cetãtii Sighisoara” a ajuns la Bârlad!

Festivalul De Muzica Usoarã Pentru Copii si AdolescentI, editia a III-a , 6-18 ani, “Vocea Cetãtii – Sighisoara” , 1 Octombrie 2016. S-a desfãsurat în sala de festivitãti a municipiului Sighisoara si a fost realizat cu sprijinul municipiului Sighisoara si al consiliului local Sighisoara. Festivalul s-a desfãsurat sub egida Ministerului Culturii, acesta incluzând drepturile de autor al fiecãrei piese interpretate în concurs. Concursul s-a desfasurat pe urmãtoarele categorii de vârstã: 6-8 ani, 9-11ani, 12-14 ani, 15-18 ani. Preselectia concurentilor a avut loc în perioada de 10 august -10 septembrie, în urma acesteia ramânând în finalã un numãr de 51 de finalisti din toatã tara. Scoala De Canto “Soul Music Art”, condusã de profesorul Dragos Gheorghiu, a participat cu nouã elevi la preselectie, toti calificându-se în finalã. Cei nouã concurenti au participat la categoriile: 6-8 ani – Marta Nistor, Luca Mastacan, Rebeka Berghiu; la categoria 9-11 ani au participat Alessia Munteanu, Bianca Grigore; la categoria 12 – 14 ani – Cosmina Penghis si Lavinia Anghelutã, iar la categoria 15 – 18 ani au participat Elena Zota si Bianca Catanã. Jurizarea a însumat câte un singur premiu III, II, I si trofeul pe fiecare categorie de vârstã. În cadrul festivalului au fost interpretate piese cu un grad ridicat de dificultate de cãtre copii cu multã experientã si participanti la festivaluri renumite din România si strãinãtate. Juriul a fost format din Corina Chiriac, Stela Enache, Horia Moculescu, Nicolae Caragea, Viorel Gavrilã si Marian Stere. Elevii scolii de canto “Soul Music Art” s-au fãcut remarcati printr-un repertoriu diversificat, piesele având o coloraturã deosebitã, calitãti vocale, mãiestrie interpretativã, show-ul si prezentã scenicã, tinutã artisticã si vestimentarã, valoarea si dificultatea repertoriului, calitatea negativelor. Premiile obtinute de cãtre elevii scolii sunt: Trofeul categoriei 9-11 ani a fost obtinut de Bianca Grigore interpretând cu trãire piesa “Poveste Mea” , premiul I la categoria 6 – 8 ani a fost obtinut de cãtre Luca Mastacan, cu piesa “Norocul meu e mama mea”, cu o interpretare emotionantã, iar premiul al II-lea la categoria 15-18 ani, de cãtre Elena Zota, care a interpretat piesa “Te iubeam” cu sensibilitate. “A fost un festival de exceptie cu un juriu pe mãsurã, unde vin doar cei mai buni, ne bucurãm de premile obtinute de elevii nostri si le urãm mult succes pe mai departe, sigur vom reveni cu drag si la urmãtoarea editie”, a precizat prof. Dragos Gheorghiu.

Alexandra Dãriescu a câstigat Trofeul “Mãrul de Aur” la Chisinãu!

Festivalul-concurs International de muzicã usoarã si popularã „Mãrul de Aur”- editia a VI-a, a avut loc pe 1 octombrie în sala Filarmonicii Nationale “Serghei Lunchevici”, fiind organizat de Asociatia Obsteascã ”Rafael Star”. În concurs au participat solisti vocali, duete vocale, formatiuni vocale din toatã lumea, conform categoriilor de vârstã: 7 – 9 ani, 10 – 13 ani, 14 – 17 ani, 18 – 30 ani. Festivalul Concurs International de muzicã usoarã “Mãrul de aur “ Chisinãu 2016 a reunit copii din 12 tãri. Reprezentanta Scolii de Canto “Soul Music Art” fiind Alexandrina Dãriescu a obtinut “Trofeul Mãrul de aur” la sectiunea etno si premiul II la sectiunea muzicã usoarã. “Nu avem cuvinte sã îi multumim pentru ospitalitate doamnei Inna Bobeicã – directoarea acestui festival – alãturi de care am trãit emotii unice. În seara de galã la Palatul national “Nicolae Sulac “ Chisinãu au fost prezente în jur de 2000 de persoane”, a precizat Dragos Gheorghiu, profesorul de canto al elevilor scolii “Soul Music Art” din Bârlad.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.