spot_img
18.7 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Listele PSD de la Vaslui, la mâna lui Dragnea: se modificã lista la deputati sau rãmâne cum s-a votat?

- Advertisement -

TENSIUNI… În maxim 3 sãptãmâni de zile, în PSD se va lua o decizie finalã privind listele la alegerile parlamentare. Asta, în conditiile în care, în mai multe judete, au fost destul de multe tensiuni la alcãtuirea listelor cu candidati PSD, care s-au lãsat cu scandaluri si amenintãri, mai mult sau mai putin vizibile. Lista de la Vaslui, care contine nume de parlamentari în functie, dar si surprize, gen Victor Alexeev sau Ramona Mocanu, va fi discutatã la Bucuresti, în câteva zile, în prezenta lui Liviu Dragnea, presedintele partidului. Surse din PSD Vaslui sustin cã nu vor fi schimbãri fatã de ceea ce s-a votat deja, desi se fac glume cum cã principiul de la alegerile interne din judetul Vaslui a fost “nu conteazã cine voteazã, ci comisia care numãrã voturile”.

Rãmâne directoarea-incompetentã Ramona Mocanu pe pozitie semi-eligibilã în listele pentru Camera Deputatilor? O întrebare pe care si-o pun multi membri PSD de la Vaslui, mai ales cã nevasta preotului de la Osesti nu este un personaj iubit în partid. Surse din PSD sustin cã nu sunt asteptate schimbãri în listele de la Vaslui, desi peste câteva zile se vor purta discutii la Bucuresti, legate de fiecare nume de pe listã în parte. “Organizatia PSD de la Vaslui, una din cele mai puternice din tarã, îsi poate asuma de una singurã listele pentru Senat si Camera Deputatilor, iar Dragnea nu îsi poate permite sã înfrunte cei 14.000 de membri de partid din acest judet”, spun sursele noastre. Se poate produce o modificare, însã, dacã Victor Alexeev, de pe pozitia a 4-a în lista pentru deputati, este trecut pe diasporã, astfel cã Mocanu poate ajunge pe pozitia a 4-a si se poate pregãti deja pentru Camera Deputatilor!

Ana Birchall, o parlamentarã care nu s-a remarcat cu nimic pentru judetul Vaslui, în ultimii 4 ani, fiind mai mult prezentã pe la televiziuni si, de câteva luni!, si prin comunele vasluiene, exultã deja. “Prin votul colegelor si colegilor din PSD Vaslui, am fost investite cu încredere, sperantã, responsabilitate sã continuam împreunã pentru a promova si reprezenta Vasluiul în Parlament. Gabi Cretu va deschide listele de candidaturi pentru Senat, iar eu voi deschide listele de candidaturi pentru Camera Deputatilor. Obiectivul asumat: minim 5 locuri pentru Camera Deputatilor si 2 pentru Senat”, scrie parlamentara de pe colegiul Zorleni, pe Facebook, dându-i sperante si incompetentei de la Muzeul Judetean, Ramona Mocanu, cã va prinde un loc de deputat. Victor Alexeev, apãrut peste noapte la Vaslui, “parasutat” în urma unor întelegeri parafate la nivel de Bucuresti, este deja pe pozitie eligibilã, pe locul 4, însã se aude cã moldoveanul va fi trecut pe Diasporã Republica Moldova, deci ar putea sã “elibereze” locul de la Vaslui. Sau, nu. În cazul plecãrii lui Alexeev pe alte coordonate, lista s-ar putea modifica destul de dramatic, iar Relu Cãciulã, fostul viceprimar al Husului, ar ajunge pe pozitia a cincea, cu sanse de a ajunge deputat. Calcule peste calcule, la care vom afla un rãspuns în câteva sãptãmâni. Oficial, pânã în jurul datei de 27 octombrie, conducerea nationalã a PSD, respectiv Comitetul Executiv National, trebuie sã aprobe listele din toate judetele, în bloc. Înainte de asta, însã, fiecare lider judetean al PSD, inclusiv Buzatu, va avea o discutie cu Dragnea, pe marginea numelor propuse la alegerile parlamentare.

Ce-ai fãcut, mãi nene Dragnea? Una spui la Vaslui, alta faci la Bucuresti?

Pe 5 august, când Comitetul Executiv National s-a desfãsurat la Vaslui, presedintele PSD, Liviu Dragnea, tuna si fulgera. “Nu voi trimite în niciun judet pe cineva de la Bucuresti, fãrã niciun fel de exceptie. Toti candidatii vor fi din organizatia PSD din judetul respectiv. În schimb, o sã mã uit cu atentie si voi avea o discutie cu fiecare presedinte de organizatie pentru fiecare candidat în parte. O sã avem liste pentru Parlament profesionalizate, în functie de comisiile din Parlament, vreau ca toti candidatii nostri sã contribuie la ridicarea calitãtii Parlamentului. Vor fi pe listele Parlamentului multi tineri, multe femei, si în sensul acesta nu voi primi liste de la centru pe care sã le semnez pur si simplu cu ochii închisi”, a afirmat Liviu Dragnea. “Nu vreau sã fie în Parlament, cel putin din partea PSD-ului, vreun deputat care sã nu aibã drag de muncã, vreun deputat care sã nu meargã la comisii, de vreun deputat cãruia sã i se pare cã de luni dupã-amiazã pânã miercuri la prânz este o muncã foarte grea si nici pe aia nu poate sã o îndeplineascã, un deputat care dacã merge în comisie sã stie proiectele de legi pentru cã este de specialitatea respectivã, care sã fie prezent la vot si care sã fie un om activ si dinamic în Parlamentul României. Am vorbit cu colegii mei, toti au acceptat lucrul acesta, au înteles si în sensul acesta vom face listele”, mai spunea liderul PSD. Dar, cum se face cã moldoveanul Alexeev apare în Vaslui cu 48 de ore înaintea alegerilor interne si, culmea!, este votat si pe pozitie eligibilã? Cine l-a adus pe Alexeev la Vaslui (stim cã este cumãtru cu Adrian Solomon si bun prieten cu Buzatu) si cu acordul cui presedintele PSD din R. Moldova prinde lista de la Vaslui? Nu a fost de acord si Dragnea cu aceastã manevrã, care a iritat multi membri de partid? Ba da, însã multi pesedisti se feresc sã vorbeascã de acest subiect. Cum sã îi ceri lui Ramona Mocanu sã stie de proiecte de legi, când ea nu este în stare sã organizeze o actiune de comemorare a lui Stefan cel Mare, în ziua de 10 ianuarie 1475, ziua în care domnitorul Moldovei a cutremurat Europa? Probabil, vor fi discutii interesante la Bucuresti despre lista propusã de judetul Vaslui, în câteva zile. Rãmâne de vãzut dacã Dragnea este atât de puternic, pe cât se spune, sau este doar un lider de partid la mâna baronilor locali ai partidului.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.