spot_img
19.8 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

BANI CHELTUITI DE TITI SI PSD DIN BUZUNARUL BÂRLÃDENILOR!!

- Advertisement -

INCREDIBIL Curtea de Conturi Vaslui a descoperit la Primãria (UAT) Bârlad cã s-au cheltuit bani grei în perioada mandatului fostului primar pesedist, Titi Constantinescu, pe studii de prefezabilitate si fezabilitate, pentru investitii care nu s-au mai realizat. Paguba din bugetul local este de aproape patru miliarde de lei! Ar fi foarte interesant sã stim în buzunarele cui au ajuns acesti bani, pentru niste studii de care nimeni nu s-a folosit! Din pãcate, nu s-au dispus mãsuri împotriva nimãnui, banii fiind oricum dati si studiile existente, dar inutile. Cu alte cuvinte, ce-a „pãpat” Titi cu PSD-ul, e bun „pãpat”!

Curtea de Conturi Vaslui a efectuat un control la Unitatea Administrativã Teritorialã (UAT) Bârlad. Mai precis la Primãrie, controlul având loc dupã alegerile locale din 5 iunie. Constatãrile Curtii de Conturi Vaslui au fost aduse la cunostinta CLM Bârlad, dar nu dezbãtute, ci doar li s-au pus în mape consilierilor locali raportul Curtii. Din acest raport, unde se pot vedea cã sunt multe nereguli prin contabilitatea Clubului de Rugby RC Bârlad si a Politiei Locale, precum si pe la câteva unitãti de învãtãmânt, dar cu pagube mici, care pot fi recuperate de la vinovati (pânã în 1000 de lei), existã o pagubã serioasã în bugetul local, care nu mai poate fi recuperatã. Practic, peste 374 000 de lei din banii bârlãdenilor s-au dus pe apa Cacainei. Pe studii de prefezabilitate si fezabilitate care n-au dus la realizarea niciunei investitii. Aceste studii zac prin sertarele Primãriei Bârlad, absolut degeaba.

„Din verificãrile efectuate în baza actelor si documentelor puse la dispozitia auditorilor publici externi, centralizate în Situatia privind alte cheltuieli de investitii efectuate în perioada 1990-2015 si aferente unor investitii neîncepute, sistate sau care nu au mai fost puse în functiune, s-a constatat faptul cã entitatea a efectuat cheltuieli pentru elaborarea studiilor de prefezabilitate, a studiilor de fezabilitate, a altor studii/documentatii si obtinerea avizelor aferente proiectelor de investitii neîncepute, în cuantum de 374 682 de lei, pentru care, desi înregistrate initial ca <<Active fixe corporale în curs de executie>>, nu s-a procedat la analiza oportunitãtii actualizãrii lor, în vederea reutilizãrii pentru proiecte viitoare de investitii. (….) Valoarea estimativã a abaterii constatate este de 374 682 lei si reprezintã contravaloarea studiilor/proiectelor/documentatiilor/avizelor, mentinute în contul <<Active fixe în curs de executie>> si neinventariate/neanalizate prin prisma necesitãtii/dezvoltãtii/oportunitãtii etc. acestora, aferente unor proiecte de investitii nematerializate”, scrie negru pe alb Curtea de Conturi Vaslui.

Exemple de aruncat cu banii publici în „câinii ” PSD!

Curtea de Conturi a exemplificat si câteva studii de fezabilitate/documente întocmite în perioada 2007 – 2000 (când Titi era pe „cai mari”), pentru proiecte nematerializate:

–      Sistem de monitorizare trafic si afisare informatii (25.000 lei)

–      Studiu geologic cartier (42.959 lei)

–      Completare sistem încãlzire spital adulti (34.768,36 lei)

–      Proiect tehnic „Închidere groapã de gunoi” (64 855 lei)

Si câte or mai fi, pânã la valoarea de aproape 400 000 de lei! Cauza care a condus la producerea acestei abateri, cum o numeste Curtea de Conturi Vaslui, este în principal nerespectarea în totalitate a prevederilor legale referitoare la evidenta contabilã a activelor neîncorporate, dar si lipsa unor mãsuri/controale interne pe linia bunei gestiuni a fondurilor publice. Pãi cine îndrãznea sã-l controleze pe Titi la investitii, intern, adicã din Primãrie?? Când tipa Titi odatã la cei care trebuiau sã facã audit intern, le fugeau functionarilor sângele din obraji! Si acum iatã si explicatia! Miliarde de lei din banul public aruncati pe studii fãcute de clientela pesedistã! Bani care nu mai pot fi recuperati niciodatã! Iatã de ce Titi Constantinescu fãcea dese petreceri prin Delta Dunãrii, pe iahtul personal, unde se adunau potentatii judetului si puneau buzunarele la bãtaie pentru a le fi umplute!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.