spot_img
22.4 C
Vaslui
26-iun.-2024
spot_img

Un minor a tâlhãrit doi pensionari!

- Advertisement -

GENERATII…Politistii bârlãdeni au identificat si au probat activitatea infractionalã a unui tânãr, de 17 ani, domiciliat în municipiul Bârlad, bãnuit de comiterea infractiunii de tâlhãrie. Dragos Stefãnel Gheorghitã a fost arestat preventiv pentru tâlhãrirea a doi pensionari bârlãdeni, sot si sotie.

Politistii Biroului de Investigatii Criminale Bârlad l-au retinut pentru 24 de ore pe Gheorghitã Dragos Stefãnel , de 17 ani, din municipiul Bârlad, acesta fiind bãnuit de comiterea infractiunii de tâlhãrie, faptã sãvârsitã asupra a douã persoane, sot si sotie, în vârstã de 67, respectiv 81 de ani. „În noaptea de 26/27 septembrie, tânãrul a pãtruns fãrã drept în locuinta pãrtilor vãtãmate si prin exercitarea de violente a sustras din imobil suma de 90 de lei. Banii se aflau într-o posetã în camera locuintei. În ziua de 28 septembrie, tânãrul a fost retinut, iar a doua zi a fost prezentat la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad, respectiv Judecãtoria Bârlad cu propunerea de arestare preventivã. Instanta de judecatã a dispus pe numele acestuia mandat de arestare preventivã”, a precizat Loredana David, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Recomandãrile Politiei pentru prevenirea tâlhãriilor

Pentru a reduce riscul de a deveni victime ale tâlhãriei, Politia Românã vã recomandã câteva mãsuri de sigurantã. „Încercati sã fiti vigilenti si sã aveti grijã la ceea ce se întâmplã în jurul dumneavoastrã, manifestând prudentã fatã de persoanele care vã abordeazã sub diverse pretexte sau încearcã sã vã distragã atentia; pãstrati o distantã care vã dã sigurantã; nu vã lãudati fatã de necunoscuti cu bunurile de valoare pe care le detineti asupra dumneavoastrã si în locuintã! De asemenea, în cazul în care sunteti agresati, strigati dupã ajutor, ripostati în mãsura în care constientizati cã nu vã puneti viata în pericol, adoptati o atitudine hotãrâtã, astfel încât sã descurajati agresorul, încercati sã retineti cât mai multe detalii despre agresor/agresori, anume: vârstã, îmbrãcãmintea, statura, conformatie fizicã, semne particulare, apoi anuntati imediat organele de politie. În cazul în care sunteti victima acestui tip de agresiune apelati cu toata încrederea la institutia POLITIEI.”, a mai precizat Loredana David.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.