spot_img
19.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Seful OLAF, Giovanni Kessler, întâlnire de rang înalt la Albita!!

- Advertisement -

„Da, România ar putea adera la spatiul Schengen. Pânã la urmã, decizia este la nivelul politicului si sper ca aceastã decizie sã fie luatã cât de curând”, a spus, la Albita, Giovanni Kessler, seful OLAF, avansând astfel, în cadrul vizitei de lucru efectuate în România, pozitia Comisiei Europene. Giovanni Kessler a fost prezent miercuri, 21 septembrie, în Vama Albita, în cadrul unei vizite de lucru. „E onorantã pentru România aprecierea fãcutã de însusi seful OLAF, Giovanni Kesler, care, în concluziile prezentate, la finalul acestei vizite de lucru, a subliniat faptul cã România are capacitatea de a rezolva problema traficului de tigãri, dar are si credibilitatea necesarã aducerii împreunã a tãrilor care se confruntã cu acest fenomen, în regiune. Domnul Kessler a mai spus un lucru extrem de important: este vorba, în final, tot de o decizie politicã, una care, anterior, sub o formã sau alta, ne-a împiedicat sã ajungem pânã acum în spatiul Schengen”, a spus senatorul Dr. Nelu Tãtaru, membru al comisiei speciale parlamentare pentru aderarea României la spatiul Schengen.

Seful OLAF, Giovanni Kessler, a avut cuvinte de apreciere pentru modul în care, la granita de est a Uniunii Europene, sunt respectate normele în privinta combaterii traficului de mãrfuri ilicite, în special contrabanda cu tigarete. Exigentele impuse au dat roade, însã Giovanni Kesler, în prezenta lui Dorel Fronea, vicepresedintele ANAF, dar si a oficialilor din Republica Moldova si Ucraina, a punctat deschis faptul cã fenomenul coruptiei mai are mult pânã sã fie eradicat, acesta existând în mai toate institutiile publice si vãmile din Europa. „Stim cã mai existã coruptie în mai toate institutiile publice si serviciile vamale din Europa în general, dar suntem dedicati si lucrãm ca sã nu lãsãm loc la acte de coruptie în niciun serviciu vamal si în nicio institutie publicã”, a precizat Giovanni Kessler, seful OLAF.

Senatorul Nelu Tãtaru: „Este meritul oamenilor care lucreazã în vama Albita, dar si în celelalte vãmi si pentru asta trebuie apreciati”

„Cu totii am fost foarte atenti la declaratiile fãcute de domnul Givanni Kessler. Domnia sa a spus cã România are capacitatea de a rezolva problema traficului de tigãri, dar si de a aduce împreunã tãrile din regiune, care se confruntã cu aceastã problemã. De asemenea, a mai spus cã vãmile române sunt parteneri de încredere pentru OLAF. Aceastã apreciere cântãreste greu si cred cã ar trebui sã schimbe putin preconcetiile despre oamenii care vegheazã la frontiere. Nu cred cã se îndoieste cineva cã, anterior formulãrii unei asemenea concluzii, seful OLAF, Giovanni Kessler, a fãcut o analizã riguroasã, în urma cãreia a rezultat faptul cã vamesii, dincolo de orice exceptii inerente, îsi fac bine treaba, îndeplinind exigente destul de ridicate, impuse de UE pentru asigurarea securitãtii si legalitãtii în parametrii stricti, stabiliti de Uniunea Europeanã. Este, asadar, meritul oamenilor care lucreazã în vama Albita si în celelalte vãmi, pentru care trebuie apreciati. Speranta este, pânã la urmã, ca România sã fie în Schengen, dupã toate eforturile fãcute de tarã, pentru îndeplinirea conditiilor de aderare. Rãmâne însã, asa cum clar a precizat domnul Giovanni Kessler, o decizie ce apartine politicului, care trebuie sã fie luatã cât mai curând”, a precizat senatorul Dr. Nelu Tãtaru, membru al Comisie speciale prlamentare pentru aderarea României la spatiul Schengen.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.