spot_img
19.8 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Schimbãri în componenta CA de la Reiser si CUP Bârlad!

- Advertisement -

CAM TÂRZIU Semnalul de alarmã tras de cotidianul nostru în privinta componentelor Consiliilor de Administratie ale societãtilor unde CLM Bârlad este actionar majoritar a dat roade. Dupã ce am prezentat cum lucreazã liberalul Dumitru Boros, actualul primar, cu toti membrii CA impusi de PSD si fostul CLM, acesta s-a trezit la realitate si pe 29 septembrie, la sedinta ordinarã a CLM Bârlad, vor fi fãcute modificãri în aceste CA. Nu stim exact dacã la toate cele trei institutii aflate în subordinea CLM Bârlad (Spitalul Municipal, SC Ldp Reiser si SC CUP), dar cert este cã se lucreazã la proiecte de hotãrâre care au în vizor modificãri ale componentei acestor Consilii de Administratie.

Ca urmare a articolului din cotidianul nostru, în care am arãtat cã actualul primar, Dumitru Boros, una a spus în campania electoralã si alta face acum, când s-a vãzut la cârma Primãriei, înselând grav încrederea bârlãdenilor, avem un prim semnal cã acesta va tine totusi cont de schimbãrile promise. Astfel, asa cum am precizat, la Spitalul din Bârlad, în CA, care este condus de medicul Viorel Petcu, componenta lui fiind propusã de vechiul CLM Bârlad si de fostul primar PSD, penalul Titi Constantinescu, se vor face schimbãri. De asemenea, la CUP SA si la Reiser SA. Pentru cei care nu stiu, aceste douã Consilii de Administratie colcãie, la fel ca cel de la spital, de membri PSD si de neamuri.

SC LDP Reiser SA – marea familie!

Consiliul de Administratie (CA) al SC Reiser Ldt. SA Bârlad are în componentã membri care au fost “atent” selectati de o comisie de selectie prealabilã a candidatilor! Numele lor sunt: Constantin Ciobanu, Olga Ungureanu, Chitiga Silviu Radu, Ioana Costãchescu si Florin Ghenghea. Dacã primii doi, Ciobanu si Ungureanu, sunt specialisti din Primãria Bârlad, numiti de primarul Constantin Constantinescu, iar ultimul este chiar directorul SC Reiser Ldp Bârlad, cu Radu Chitiga si Ioana Costãchescu este o altã poveste. Cei doi sunt numiti în acest CA strict pe criterii politice si de nepotism parsiv. Radu Chitiga este fratele lui Marius Chitiga, care în 2012, când a fost “selectat” fratele lui în CA la Reiser, era consilier local PSD si seful de cabinet al parlamentarului deputat Adrian Solomon, nasul sãu de cununie. Experienta profesionalã care l-a recomandat, în afarã de “nemureala” cu deputatul si fostul consilierul local, ca membru al CA de la societatea de drumuri a bârlãdenilor, este aceea cã Radu Chitiga a fost DJ la douã dintre cele mai cunoscute cluburi din oras. Nu mai vorbim de Ioana Costãchescu, absolventã a unei facultãti de drept si fiica unui alt fost consilier local PSD, Valeriu Costãchescu, zis si “Conasul”, apropiat al deputatului Adrian Solomon, presedintele PSD Bârlad. Ca si experientã profesionalã a domnisoarei Ioana Costãchescu, amintim cã ea a fost si juristul Politiei Comunitare Bârlad, un timp. Cât despre Valeriu Costãchescu, zis “Conasul”, acesta este fost consilier PSD pe care în campania electoralã din 2012, la alegerile locale, unul dintre candidatii la functia de primar al orasului l-a demascat printr-o înregistrare, cum cã este pãrtas clar la “spãgãreala” din Primãria Bârlad, sub comanda fostului primar penal, Titi Constantinescu. Constantin Ciobanu, economist si director executiv al Primãriei Bârlad, aflat acum în prag de pensionare, este reprezentantul CLM Bârlad si în CA de la Spitalul Municipal si în SC Reiser LDT! Bãnos: 20% din salariul managerului si de la spital, si de la compania de drumuri, plus salariu de director în Primãrie…. Nu ne mirã cã la schimbarea de partid din fruntea Primãriei Bârlad, când PSD a pierdut “frâiele” si a venit PNL prin avocatul Dumitru Boros, Constantin Ciobanu s-a îmbolnãvit si o tine tot într-un concediu medical, pânã la pensionare! Noroc cã avocatul Dumitru Boros una a spus în campanie si alta face acum! CA al SC Reiser Ldt SA Bârlad va fi oricum schimbatã, contractul membrilor sãi încetând, el fiind pe patru ani, si a început mandatul lor în 2012.

CA al SC CUP SA are si purtãtor de cuvânt!

În componenta CA al SC CUP SA Bârlad intrã: Spânu Nicolae – presedinte, Adrian Bobeicã, membru si manager general, Constantin Nituc, purtãtorul de cuvânt al Primãriei Bârlad, Vladimir Odochia, membru PSD, Alina Rosca – membrã PSD si fiica unui alt consilier local PSD, Vasile Rosca. Dintre toate CA unde CLM Bârlad este actionar majoritar, acesta este poate cel mai echilibrat – deoarece atât Vladimir Odochia (fost manager al CUP SA), cât si Adrian Bobeicã, actualul manager, au un plan managerial foarte bun, care implicã câstiguri si investitii, salubrizarea orasului, fatã de drumurile sub orice criticã, fiind în limite normale. Cu Alina Rosca nu prea întelegem ce este în acest CA, dar Constantin Nituc, purtãtorul de cuvânt al Primãriei Bârlad, ne-a lãmurit repede. “Pe 29 septembrie, se fac modificãri în componenta CA de la Reiser si CUP. Domnul primar Boros, care este plecat la minister, va veni mâine (astãzi – n.r.) si se va lucra la proiectele de hotãrâre privind înlocuirea unor membri care au iesit la pensie sau schimbarea totalã a CA, acolo unde contractul de management s-a încheiat”, a precizat Constantin Nituc.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.