spot_img
19.8 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Fostul primar al comunei Gãgesti, Lorin Couatu, a cãzut în plasa politistilor rutieri: circula fãrã permis!

- Advertisement -

ILEGAL…Lorin Tiberiu Couatu, fostul primar al comunei Gãgesti, a fost depistat de politistii de la Drumuri Europene si Nationale, circulând fãrã a avea permis de conducere! S-a ales astfel cu încã un dosar penal, pe lângã cel pe care îl are pentru infractiuni de coruptie. Inspectoratul de Politie al Judetului Vaslui a desfãsurat sãptãmâna trecutã actiuni pentru verificarea respectãrii legislatiei de cãtre cei care efectueazã transporturi de persoane si mãrfuri. În cadrul celor 22 filtre instituite la nivelul judetului, politistii au constatat 17 infractiuni si au aplicat peste 300 de sanctiuni contraventionale. Valoarea acestora este de peste 8 700 de lei.

Un comunicat sec de la IPJ Vaslui, anuntã cã, pe raza orasului Murgeni, politistii Biroului Drumuri Nationale si Europene l-au depistat la volanul unui autovehicul pe Tiberiu C., de 41 ani, domiciliat în comuna Gãgesti. “În urma verificãrilor efectuate în baza de date privind detinãtorii de permise auto s-a stabilit faptul cã bãrbatul avea suspendatã exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal pentru sãvârsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de cãtre o persoanã cãrei exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendatã”, precizeazã Loredana David, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Am aflat cã soferul inconstient si fãrã fricã de politisti este nimeni altul decât Tiberiu Lorin Couatu, fostul primar al comunei Gãgesti, care deja are probleme cu legea, într-un dosar privind infractiuni de coruptie.

S-ar pãrea cã Lorin Couatu tine mortis sã ajungã dupã gratii, încãlcând legea constient! Pentru cã a conduce fãrã a avea dreptul, având permisul de conducere suspendat, în timp ce esti judecat pentru grave fapte de coruptie, înseamnã cã ori esti prost, ori esti prost! Tiberiu Lorin Coatu este judecat, alãturi de Maricica Chelaru, Andrei Ursu, Romicã Lorent si Irinel Cocuz, de constituire a unui grup infractional organizat, instigare la abuz în serviciu în formã continuatã, instigare la fals sub semnãturã privatã în formã continuatã si instigare la spãlare de bani.  Lorent, Coatu, Chelaru, Ursu si Cocuz sunt acuzati de fapte foarte grave, printre care constituirea unui grup infractional organizat si falsuri în documente oficiale. Potrivit DIICOT, Romicã Lorent a pus la cale toate afacerile penale din localitate, ajutat îndeaproape de Coatu si alte personaje, un adevãrat grup infractional organizat, prin care s-au sustras 250.000 de euro din bugetul national, fãrã a fi executatã o lucrare de infrastructurã în comuna Gãgesti.

Actiune cu multe sanctiuni

În perioada 14 -17 septembrie, politistii au desfãsurat, la nivel judetului Vaslui, actiuni pentru siguranta transporturilor, fiind instituite 22 de filtre. La activitãti au participat politisti de la rutierã, ordine publicã, investigatii criminale si politisti de la transporturi. În urma actiunilor desfãsurate, au fost constatate 17 infractiuni, dintre care opt la regimul circulatiei rutiere. De asemenea, au fost aplicate 335 sanctiuni contraventionale, în valoare de peste 87.000 de lei. Dintre sanctiunile aplicate, 303 au fost date pentru încãlcarea legii privind circulatia pe drumurile publice si 32 la alte acte normative. Ca mãsurã complementarã, politistii au retinut nouã permise de conducere si au retras sapte certificate de înmatriculare auto.

Sofer vitezoman si fãrã permis!

Politistii Biroului Drumuri Nationale si Europene au oprit un autoturism pe raza localitãtii Simila, comuna Zorleni, întrucât a depãsit viteza legalã. La volanul autoturismului se afla Roman L. , de 42 ani, din Republica Moldova. În urma verificãrilor efectuate s-a constatat faptul cã bãrbatul are suspendatã exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe teritoriul României. Pe numele acestuia a fost întocmit un dosar penal sub aspectul sãvârsirii infractiunii contra sigurantei circulatiei pe drumurile publice.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.