spot_img
20.3 C
Vaslui
20-sept.-2024
spot_img

UPDATE! ÎNCÃ UN BEBELUS MORT LA NASTERE ÎN MATERNITATEA GROAZEI DIN BÂRLAD!

- Advertisement -

UPDATE! Cazul bebelusului mort a intrat in atentia politistilor. Acestia s-au sesizat in urma unui apel telefonic primit de la tatal copilului, care le-a povestit cum s-au petrecut lucrurile.

SOCANT Scandal monstru în Maternitatea din Bârlad! Nora unui fost judecãtor, Liviu Chiosa, acum pensionar, a nãscut un copil de 4,310 kg, prin cezarianã, mort. Femeia este la a doua sarcinã, fiind monitorizatã pe întreg parcursul ei de cãtre medicul ginecolog Mihai Dumitru, care a asigurat-o cã fetita ei este perfect normalã si sarcina este perfectã. Femeia, de 34 de ani, s-a internat sâmbãtã dupã-amiazã, pentru cã avea dureri si a precizat cã nu mai simte inima copilului. Medicul de gardã, Artur Tornea, de la Maternitatea din Bârlad, a asigurat-o si pe ea, si pe medicul curant, Mihai Dumitru, cã fãtul este bine, se vede inima bãtând perfect si a internat-o pentru supraveghere. Dar, dimineatã femeia a fost consultatã si nu se mai simteau bãtãile inimii la beleus. A fost bãgatã de urgentã în sala de operatie si i s-a fãcut o cezarianã, copilul fiind scos fãrã viatã. Neonatologul a fãcut toate manevrele de resuscitare, dar fãrã succes. Copilul a fost declarat decedat, spre disperarea mamei si a familiei judecãtorului Chiosa. Conducerea spitalului bârlãdean precizeazã cã se va vedea la necropsie care este cauza decesului intrauterin al fãtului, însã familia judecãtorului, a cãrei nepoticã n-a mai vãzut lumina zilei, ia în calcul o plângere penalã pentru malpraxis, împotriva medicilor bârlãdeni, care s-au ocupat de mãmica aflatã acum în stare de soc!

La Maternitatea din Bârlad, scandalurile se tin lant. Nici nu s-au stins bine ecourile mortii unui bebelus de 4,120 kg, acum douã luni, care n-a putut fi salvat de medici, mãmica depunând plângere la Parchet împotriva medicilor, cã istoria morbidã se repetã. Un alt bebelus a fost scos ieri din burtica mãmicii sale, mort, având 4,310 kg! Desi toatã sarcina femeii de 34 de ani, nora unui cunoscut judecãtor, Liviu Chiosa, acum pensionar, a fost monitorizatã, sãptãmânal, de un medic specialist, rezultatul nasterii a fost dezastruos! O fetitã, care pe toatã perioada de sarcinã a fost vioaie, a crescut normal în burtica mamei si nu s-a vãzut nicio problemã la ecografie, a fost scoasã moartã, dupã ce a ajuns pe mâna medicilor din Maternitatea Bârlad!

Filmul uciderii unui copil perfect sãnãtos!

Nora judecãtorului Liviu Chiosa, care mai are un copil, un bãietel de sase ani, a ajuns la spitalul bârlãdean sâmbãtã, la ora 15.30, acuzând faptul cã sarcina este la termen, iar ei i se pãrea cã nu mai simte bãtãile inimii copilului. Toatã perioada sarcinii a fost monitorizatã de medicul ginecolog Mihai Dumitru, care a asigurat-o, dupã cum ne-a declarat judecãtorul Liviu Chiosa, cã sarcina decurge perfect, cã are o fetitã sãnãtoasã, vioaie si a asigurat-o cã nasterea va fi fãrã probleme. Sâmbãtã, femeia a simtit cã ceva nu este în regulã, cã fetita ei vioaie nu mai miscã în burticã si a venit într-un suflet la spital. De gardã era medicul specialist ginecolog Artur Tornea, originar din Republica Moldova. Femeia a sunat si la medicul Mihai Dumitru, care a luat legãtura cu medicul Tornea, ca sã-i spunã ce a vãzut la consult. “M-a asigurat medicul Tornea cã totul este bine si cã se interneazã pentru nastere. Mi-a spus cã se vãd bãtãile inimii copilului, cã nu sunt probleme si cã femeia urmeazã sã fie monitorizatã pentru a naste”, a spus medicul Mihai Dumitru, care nu s-a mai deplasat la spital sã-si vadã personal pacienta. Si femeia a fost dusã în salon , i s-a pus o perfuzie si atât! Pânã duminicã dimineatã, nimeni n-a mai “supravegheat” nimic, fiind lãsatã singurã în salon, fãrã ca nici un medic sã mai verifice starea fãtului. Ieri dimineatã însã, când toatã familia era jos, asteptând vesti despre nasterea fetitei, s-au trezit cã toatã lumea era agitatã, cã fata si nora a intrat în operatie de cezarianã, ei cerând exlicatii, dar nimeni nu le-a spus nimic! Abia dupã câteva ore, au aflat cã fetita a fost scoasã fãrã viatã din pântecul mamei! Si toti au intrat în stare de soc! Tatãl copilului, fiul judecãtorului Liviu Choiosa, nici nu era în tarã, el neputând fi informat de moartea copilului, decât abia asearã, când a ajuns acasã, familia dorind sã nu-l tulbure, pentru a putea conduce în sigurantã. “Este incredibil, cum adicã sã fie scos copilul mort, dupã ce toatã sarcina a fost asiguratã cã este perfect sãnãtos copilul, toate analizele ei au fost bune… Nu se poate asa ceva. O sã mã consult cu bãiatul si nora mea si cel mai probabil o sã cerem o autopsie medico-legalã, pentru a ne lãmuri, iar dacã va fi cazul, vom depune plângere penalã pentru malpraxis”, a spus Liviu Chiosa, fostul judecãtor, bunicul copilului decedat la nastere. Cu mama copilului decedat n-am putut sã dicutãm, ea fiind la ATI Reanimare, dupã operatia de cezarianã, în stare de soc!

Reactia spitalului: “Nu avem nicio explicatie!”

Asa dupã cum ne-a obisnuit conducerea spitalului bârlãdean, când nu face scrisori deschise cãtre ziarul nostru, supãratã cã facem dezvãluiri despre “profesionalismul” unor medici, care au în spate un cimitir de “cazuri” rezolvate, ne dã un rãspuns lapidar si sec: “Nu avem nici o explicatie deocamdatã privind decesul intrauterin al fãtului. Urmeazã ca medicul anatomo-patolog sã vadã mâine (astãzi – n.r.) dacã este cazul sã se facã o autopsie medico-legalã. Gravida de 34 de ani, din Bârlad, s-a internat sâmbãtã, la 15.45, cu sarcinã la termen. Ea a venit în spital sã nascã, sarcina fiind în limite normale, fãtul era bine, cordul bãtea, asa cã i s-a pus o perfuzie fiind dusã la salon, spunându-i-se cã nu sunt probleme. Dimineatã, la orele 8.00, a mai fost consultatã o datã si erau semne de suferintã fetalã, bãtãi ale cordului neregulate, ale fãtului. S-a intrat de urgentã în sala de operatie si s-a efectuat operatie de cezarianã de urgentã, fiind extras un fãt de 4,310 kg, fãrã semne vitale. Neonatologul a initiat imediat manevrele de resuscitare ale fãtului, însã fãrã succes. Deocamdatã nu se stie cauza decesului intrauterin al fãtului”, a precizat Adrian Gheorghiu, purtãtorul de cuvânt al spitalului bârlãdean.

Poate ne explicã medicii din Maternitatea Bârlad, atât nouã, cât si familiei încremenite de durere, cum a fost posibil ca un fãt, care s-a dezvoltat normal timp de 9 luni, sã moarã în burtica mamei, într-o singurã noapte, gravida nefiind monitorizatã absolut deloc pe timpul noptii!! “Pãi dacã era ceva anormal, ar fi trebuit sã ne sesizeze ea, nu? Sã fi spus ceva, sã fi chemat medicul de gardã!”, a spus medicul Mihai Dumitru. Un rãspuns care aratã multe hibe în Maternitatea din spitalul bârlãdean. Si nu numai la Maternitate!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.