spot_img
19.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Spitalul care moare încet și sigur. Mai sunt trei medici, iar saloanele sunt goale

- Advertisement -

Situaţie aberantă în județul Iași. Un spital mare ar fi trebuit închis de mult, dar trăieşte încă bine mersi, aproape degeaba, pe banii asiguraţilor. Unitatea medicală care în 2017 ar putea sărbători 90 de ani de la înfiinţare supravieţuieşte de azi pe mâine, ca un muribund ce refuză să-şi dea duhul. În spital, în acest moment, secţiile sunt goale, saloane întregi stau încuiate, iar aici sunt integraţi numai patru medici cu normă întreagă, în timp ce alţi doi au încheiate cu unitatea medicală contracte de colaborare pentru patru ore.
Peste câteva zile, dintre cei patru medici cu încadrare întreagă, unul pleacă să profeseze în Marea Britanie. Spitalul va rămâne astfel cu doar 3 medici proprii. Adică mai puţin şi decât un cabinet privat mai răsărit. În ciuda situaţiei dramatice prin care trece unitatea medicală, care riscă să piardă contractul cu CJAS din cauză că nu are medici, managerul a refuzat să explice ce măsuri a luat pentru a împiedica închiderea. Până când se va întâmpla asta, „distracţia“ este plătită, degeaba, de toţi asiguraţii.
Holuri întregi goale, saloane fără niciun bolnav sau rezerve închise cu cheia. Reporterii „Ziarului de Iaşi“ au vizitat Spitalul CFR Paşcani zilele acestea şi abia dacă au văzut 15-20 de bolnavi în imensa clădire în care altădată erau îngrijiţi sute de bolnavi. Un etaj întreg cu patru saloane şi cinci rezerve în care erau internaţi pacienţi care aveau fişă pe secţia de chirurgie generală este închis complet şi ţinut sub cheie. Pe holuri se întâlnesc paturi abandonate, puse unul peste altul, despre care asistenţii medicali spun că nu au mai fost folosite de aproape un an.
În Spitalul CF din Paşcani sunt integraţi cu normă întreagă doar patru medici – chirurgul Abdalla Bashir, soţia sa Doina Bashir, medic de medicină internă, Pal Mihaela, specialist pentru balneo-fiziokinetoterapie, şi Cătălina Roşca, medic de laborator. Încă doi medici de medicină internă, Iuliana Răţoi şi Dan Savin, au încheiate cu spitalul contracte de colaborare pentru patru ore.
Potrivit liderului de sindicat din spital, Doina Cucoş, situaţia dramatică prin care trece spitalul se datorează unui „management defectuos“, numit chiar aşa şi de corpul de control al MT. „Dacă Fenechiu nu a reuşit falimentarea spitalelor CF prin trecerea de la un minister la altul, acum cred că nu mai scăpăm de faliment din cauza unor afaceri obscure care se petrec în acest spital şi din cauza unei atitudini nepotrivite a managerului, care nu ştie să atragă medicii la Paşcani“, a precizat Doina Cucoş.

sursa: http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/spitalul-care-moare-incet-i-sigur-mai-sunt-trei-medici-iar-saloanele-sunt-goale–139186.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.