spot_img
21.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Ziua rãfuielilor în PSD Vaslui: Ramona Mocanu vrea deputãtia, Buzatu trebuie sã aleagã!

- Advertisement -

SCANDAL… Ceartã mare în organizatia judeteanã PSD, acolo unde Ramona Mocanu si-a bãgat “coada”, stârnind mare zarvã în partid. Conform unor surse din interior, coana preoteasã de la Osesti bate cu pumnul în masã în biroul lui Dumitru Buzatu si cere un loc eligibil pe lista de deputati de la Vaslui. Toleratã timp de multi ani de membrii PSD, care nu au vãzut cu ochi buni numirea ei pe postul de trezorier sef al organizatiei judetene PSD Vaslui, Mocanu forteazã acum si vine cu o chestiune ultimativã: “Ori îmi dati postul eligibil, ori… “. Nu stim ce urmeazã dupã acest “ori”, probabil cã va pleca cu coada între picioare la Osesti sau se va duce sã supravegheze lucrãrile de constructie la palatul familiei Mocanu, de pe strada Delea. Astãzi, cei 151 de membri ai Biroului Permanent Judetean al PSD Vaslui vor vota listele pentru Senat si Camera Deputatilor, urmând sã voteze ordinea de pe liste, cu cele opt candidaturi care s-au înregistrat pânã acum la organizatiile locale.

Alesii locali din PSD Vaslui, dar si cele mai importante nume din partid s-au sãturat de fitele Ramonei Mocanu, coana preoteasã cocotatã fãrã drept în fruntea Muzeului Judetean, dar si în fruntea bucatelor social-democrate, ca trezorier al organizatiei judetene. Nici mai mult, nici mai putin, desi a demonstrat cât este de incompetentã în fruntea muzeului, aceastã cucoanã vrea sã ajungã deputat. De aceea, de câteva luni încoace, tot bate cu pumnul în masã în biroul liderului Dumitru Buzatu, cerându-i sã o punã pe pozitie eligibilã în lista pentru Camera Deputatilor, la alegerile din 11 decembrie. Tupeistã cât încape, coana preoteasã de la Osesti si-a depus chiar si dosar la organizatia judeteanã, semn cã vrea sã ajungã în Parlament, cu orice pret. Cum socoteala de acasã nu se potriveste cu cea de la târg – vorbã valabilã si la Osesti, acolo de unde provine directoarea de muzeu! – Mocanu ar putea sã facã o crizã de nervi, astãzi, dacã va afla cã nu este pe loc eligibil, ceea ce este foarte posibil. Ce se petrece, astãzi, în PSD Vaslui? În cadrul structurii de conducere judetene, din care fac parte toti primarii, presedintii de organizatii locale, parlamentari, se va lua în discutie o primã formã a listei de candidati la Senat si Camera Deputatilor, pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie. O listã din care face parte si Ramona Mocanu, tupeista de la muzeu.

Posibile variante de liste pentru alegerile din 11 decembrie: Gabriela Cretu, locul I la Senat, Ana Birchall, locul I la deputati!

Cei 151 de membri din Biroul Executiv al organizatiei judetene PSD se vor aduna, astãzi, la Vaslui, pentru a decide prima variantã a listei pentru alegerile parlamentare. S-au înscris în cursã opt nume, dintre care sase sunt parlamentarii în functie – senatoarele Cretu si Silistru, deputatii Birchall, Solomon, Bordeianu, Stativã – plus doi outsideri, Ramona Mocanu, directoarea Muzeului judetean, si Aurel Cãciulã, fostul viceprimar al Husului. Conform surselor noastre, va fi oferitã o primã listã, cu toate cele opt nume, în care ordinea va fi dictatã de data la care fiecare din cei opt candidati si-a depus dosarul. Fiecare din cei 151 de membri vor trebui sã taie din listã numele pe care nu le vor în listã, ca si pozitii eligibile. Iatã cum aratã o posibilã variantã a listelor pentru Parlament, din partea PSD Vaslui: la Senat – Gabriela Cretu, locul I, Doina Silistru, locul II, la Camera Deputatilor – Ana Birchall, locul I, Adrian Solomon, locul II, Irinel Stativã, locul III, Dan Bordeianu, locul IV. Adicã, toti cei sase parlamentari PSD în functie, mai putin deputatul Victor Cristea, care nu mai candideazã la un nou mandat. Ramona Mocanu si Aurel Cãciulã riscã sã rãmânã pe dinafara locurilor eligibile, cu un mic amendament. Este foarte posibil ca PSD, dacã se mobilizeazã masiv – asa cum este de asteaptat – sã prindã cinci mandate de deputati, ceea ce înseamnã cã locul 5 este semi-eligibil.

Sfaturile lui Dragnea cãtre colegii de la Vaslui: ce se va aproba la Bucuresti?

Dupã ce structura judeteanã de conducere a PSD va aproba prima formã a listei pentru Senat si Camera Deputatilor, listele de candidati vor merge la Bucuresti, pentru a fi aprobate de Biroul Politic National. La Vaslui, la Comitetul National Executiv, din data de 5 august a.c., Liviu Dragnea spunea cã au fost stabilite criteriile care vor sta la baza alcãtuirii listelor candidatilor pentru alegerile parlamentare, între acestea fiind activitatea parlamentarã, cea din teritoriu, dar si profesionalismul. El s-a arãtat supãrat în context pe acei colegi care au lipsit din parlament la voturi importante atât în plen, cât si în comisii. “Cel mai mult conteazã activitatea si atitudinea din Parlament. Nu o spun cu rãutate, o spun cu toatã cãldura, dar totusi noi discutãm de un serviciu al statului care începe luni dupã-amiaza si se terminã miercuri dupã-amiaza. Or, eu cred cã aceste douã zile nu reprezintã o perioadã foarte grea într-o sãptãmânã pe care sã poti sã o respecti. Si sunt foarte supãrat pe unii colegi din parlament care nu erau prezenti în comisii, care nu au fost prezenti la plen, la voturi importante”, a spus presedintele PSD. “Primul criteriu de performantã sunt oamenii. Trebuie sã fim convinsi cã un om pe care îl punem este apreciat de oameni. Alt criteriu de performantã îl reprezintã activitatea lui în parlament, dacã a mai fost parlamentar. Al treilea criteriu, trebuie sã fie foarte bine pregãtit când merge în comisiile de specialitate. Trebuie sã aibã o sustinere serioasã din partea organizatiei. Am spus-o mereu, o spun si acum, nu voi trimite de la Bucuresti în niciun judet pe nimeni. Niciun Agamitã Dandanache nu va mai exista în PSD. Probabil cã o sã fiu primul presedinte care nu mai trimite pe nimeni de la centru în judet, pentru cã este în primul rând o dovadã de respect fatã de oameni”, a mai declarat Liviu Dragnea. Vom vedea dacã respectã aceste declaratii si dacã listele nu vor fi schimbate din mers, la centru.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.