spot_img
18.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

A MURIT O TÂNÃRÃ POLITISTÃ DE 29 DE ANI (FOTO, VIDEO)

- Advertisement -

POLITIA BÂRLAD, ÎN DOLIU

DUREROS Poltistii bârlãdeni si din cadrul Sectiei de Politie Ruralã 7 Banca sunt bulversati de moartea unei tinere colege de numai 29 de ani, în urma unei boli incurabile. Agenta Daniela Mînza, ofiter secetar la Sectia de Politie Ruralã 7 Banca, a fost înmormântatã, ieri, cu onoruri militare. Tineretea si frumusetea politistei dusã pe ultimul drum au fãcut sã plângã bãrbatii adevãrati care se considerã niste duri. Cms.sef Marinel Gâlcã, adjunctul comandantului Politiei Bârlad, si-a luat rãmas bun, în numele Politiei Bârlad, de la agenta Daniela Mînza, având vocea înecatã în lacrimi! Dumnezeu sã o ierte!

Ieri a fost o zi tristã pentru politistii din Bârlad si din comuna Banca. Daniela Mînza, agent de politie, a fost condusã pe ultimul drum, cu onoruri militare. Tânãra agentã de numai 29 de ani a murit în urma unei boli incurabile la plãmâni. Daniela Mînza era sotia unui agent tânãr de politie, din cadrul Sectiei de Politie Ruralã 7 Banca. Andrei Mînza provine dintr-o familie de politisti, tatãl sãu fiind agent la Biroul Rutier Bârlad, dupã care a condus Postul de Politie Zorleni. Tragedia care a lovit familia de politisti Mînza a îndoliat Politia Bârlad. Daniela Mînza avea doar 29 de ani. S-a nãscut pe 13 februarie 1987 în orasul lui George Bacovia – Bacãu, a urmat Facultatea de Economie din Iasi, unde s-a cunoscut cu viitorul sot, Andrei Mînza. O dragoste aproape adolescentinã i-a dus în fata ofiterului stãrii civile si a lui Dumnezeu. Dupã absolvirea facultãtii s-a întâmplat ceea ce se întâmplã cu tinerii nostri: nu si-au gãsit serviciu! Si atunci s-au hotãrât amândoi, Andrei si Daniela Mînza, sã urmeze Scoala de Politie din Câmpina. Au avut aceleasi idealuri si au intrat amândoi la aceastã scoalã. Au fost repartizati la IPJ Vaslui, Sectia de Politie Ruralã 7 Banca. Daniela a fost ofiter secretar al sectiei, din decembrie 2012. Dar, dupã numai sase luni de activitate, s-a îmbolnãvit grav, tânãra agentã de politie fiind diagnosticatã cu o boalã cruntã: cancer la plãmâni. S-a rãzboit cu boala, a avut alãturi familia, cãlugãrii de la o mânãstire, care s-au rugat încontinuu pentru ea, dar boala a învins-o!

Lacrimi în ochii politistilor …

Rar vezi o asemenea tristete, mai ales la politisti, considerati niste duri, având în vedere meseria pe care o au. Ieri însã, în ochii multor duri ai Politiei Bârlad erau lacrimi. Cortegiul funerar, plecat de la Biserica „Sf. Dumitru” din Bârlad, s-a oprit în fata institutiei unde Daniela Mînza a lucrat. Cms. sef Marinicã Gâlcã, adjunctul comandantului Politiei Bârlad, a vorbit, cu vocea sugrumatã de tristete si de lacrimi, despre Daniela Mîrza. „Era jovialã, cu sufletul bun si cald, încãrcat de o mare generozitate, iar dialogul cu ea se înfiripa imediat, natural, fãrã baiere sau prejudecãti. A pus mult suflet pentru adevãr si dreptate, a iubit oamenii si a avut un cult pentru familie. Desigur cã suntem mândri de un asemenea OM, atât noi, colegii, dar în mod deosebit sotul ei si familia, prietenii, cunoscutii. Avem cu totii obligatia moralã sã-i cinstim memoria. Marele poet Ioan Alexandru spunea: <<Nu murim pentru totdeauna, chiar dacã murim, prin credintã suntem vii>>. Daniela, atât de fragedã, s-a ridicat la stele. Îi aducem omagiul nostru de iubire si recunostintã. Dumnezeu sã o odihneascã în pace!”, a spus cms. sef Marinicã Gâlcã, cu vocea tremurândã. Drum bun cãtre stele si condoleante familiei!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.