spot_img
19.8 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Un criminal vrea în libertate: mã dor tare picioarele, nu mai suport la închisoare!

- Advertisement -

TUPEU Neculai Ifrim, asasinul lui Iulian Avasilinei, fost sef la Finantele din Bârlad, nu mai vrea în închisoare! Acesta a solicitat instantei eliberarea sa grabnicã din Penitenciarul Vaslui, unde are de ispãsit 7 ani de pedeapsã, pentru cã … îl dor picioarele! Judecãtorul care a avut cazul pe rol i-a analizat dosarul si a înteles imediat cu cine are de-a face, punându-i întrebãri destul de clare referitoare la fapta sa, iar Neculai Ifrim a dat dovadã de un tupeu de neimaginat! Greu de crezut cã criminalul “lãdar”, cum este cunoscut la Bârlad, chiar dacã are acum 78 de ani, va fi eliberat conditionat, pentru cã nici în puscãrie acesta nu a stat linistit: a agresat doi detinuti, colegi de celulã, care au depus plângere împotriva lui. Nu mai punem cã el nu are nicio zi de muncã în penitenciar, ca sã i se mai reducã din pedeapsã, pe motiv cã … îl dor picioarele! Bine cã nu-l doare mâna cu care a înfipt cutitul si l-a omorât pe Iulian Avasilinei, pe 28 aprilie 2013! Judecãtorul i-a respins solicitarea, astfel cã asasinul fostului sef din Finantele Bârlad va mai rãmâne sã sufere de durere de picioare … la rãcoare!

La Tribunalul Vaslui, ieri, a fost un proces pe rol, pe cât de trist, pe atât de amuzant. Un criminal notoriu, bãtrânul Neculai Ifrim, de 78 de ani, din Bârlad, care are de ispãsit o pedeapsã de 7 ani închisoare pentru un omor sãvârsit în 2013, a solicitat instantei eliberarea conditionatã. Studiind dosarul, judecãtorul care a avut “sansa” sã judece insolenta cerere a lui Neculai Ifrim a început sã-i adrese acestuia câteva întrebãri. Rãspunsurile pline de tupeu date de asasinul “lãdar” din Bârlad l-au convins pe judecãtor cu cine are de-a face.

–         “De ce vrei sã fii eliberat conditionat?”, întreabã judecãtorul

–         “Pãi mã dor tare picioarele, nu mai suport la închisoare, sunt bolnav, nu mã simt bine!”, a zis Neculai Ifrim.

–         “Serios? Dar stii cum se mai simte victima ta?”, l-a întrebat judecãtorul.

–         “Nu stiu, de unde sã stiu eu cum se mai simte!”, a zis Ifrim.

–         “Pãi, tu te plângi cã te dor picioarele, iar el se plânge cã este la doi metri sub pãmânt! Dar tu stii pe cine ai omorât?”, a mai întrebat magistratul.

–         “Da, pe seful de la Finante de la Bârlad”, a spus nonsalant Ifrim.

–         “Corect. Dar vãd aici în dosar cã ai douã plângeri fãcute de doi colegi de celulã, pentru cã i-ai agresat, i-ai bãtut! Nu ai de gând sã te linistesti? Oare când te bati nu te doare nimic?”, a fost iar întrebat asasinul.

–         “Pãi, a vrut sã mã omoare, mi-a pus bastonul ãsta cu care merg eu la gât si eu m-am apãrat”, a folosit aceeasi “stratagemã” cu legitima apãrare, folositã si în cazul de omor de la Bârlad.

–         “Dar vãd cã nu ai nici o zi de muncã în penitenciar. De ce?”, a mai întrebat magistraul vasluian.

–         “Pãi sunt bolnav si nu pot munci!”, a rãspuns insolent Neculai Ifrim.

Solutia judecãtorului: rãmâne în închisoare, poate se potoleste!

Judecãtorul vasluian s-a convins rapid cu cine are de-a face, având în vedere tupel lui Neculai Ifrim, un om violent din fire. A respins ca nefondatã, contestatia formulatã de condamnatul Neculai Ifrim, detinut în prezent în Penitenciarul Vaslui, împotriva sentintei penale din iulie de cãtre Judecãtoria Vaslui, pe care o mentine. Atunci, Neculai Ifrim a cerut instantei vasluiene sã fie eliberat conditionat, fiindu-i respinsã solicitarea, iar el a fãcut apel la Tribunalul Vaslui, unde ieri i s-a respins cererea. Si mai are de achitat si 300 de lei pentru cheltuieli de judecatã.

Criminalul “lãdar”

Cel care l-a omorât cu sânge rece, în aprilie 2013, pe economistul Iulian Avasilinei din Bârlad, este Neculai Ifrim, de 75 ani atunci, din Bârlad, fost tractorist la REMAT. Politistii bârlãdeni au identificat mai multi suspecti, printre care s-a numãrat si Ifrim Neculai, bãtrânul “lãdar” cum se mai spune oamenilor care cautã prin containere. Acesta a recunoscut într-un final crima, a precizat si cum s-a petrecut. Ifrim Neculai, cunoscut de vecini ca fiind un personaj cu un caracter urât, care avea tot timpul cutit la el fiind rãu si foarte artãgos, nu a mai putut sã ascundã oribila faptã. A recunoscut ce s-a întâmplat, dând detaliile de care politistii aveau nevoie pentru a încheia cazul. Vã reamintim cã Iulian Avasilinei avea 48 de ani si era cotat ca unul dintre cei mai seriosi angajati ai Administratiei Finantelor Publice Bârlad, unde a ocupat functia de sef al unui serviciu al acestei institutii. El a fost înjunghiat în dimineata de 28 aprilie 2013, de Ifrim Neculai, cu care a avut o altercatie verbalã deoarece acesta culegea verdeatã pentru un bors, din fata blocului unde locuia Iulian Avasilinei. Pe 28 aprilie, Iulian Avasilinei a iesit pe balcon, dimineatã, în jurul orelor 5.30, pentru cã lãtra tare cãtelul pe care îl avea în grãdina din fata apartamentului. Acolo l-a vãzut pe Ifrim Neculai, cu care mai avusese si în trecut conflicte verbale. L-a apostrofat pe bãtrân cã rupe verdeatã si furã, iar acesta l-a înjurat si i-a arãtat semne obscene. Atunci Avasilinei a coborât repede pentru a-l pune la punct pe cel care îndrãznise sã-l înfrunte si a fugit dupã el. L-a prins si a început sã-l batã. Ca sã se apere, a spus Ifrim, a scos un cutit pe care îl avea în permanentã cu el. L-a înjunghiat pe Iulian si a fugit acasã, la câteva strãzi mai sus de locul unde s-a petrecut fapta. Iulian Avasilinei a murit la spitalul bârlãdean, neputând fi salvat. Neculai Ifrim a fost condamnat la 12 ani închisoare, de cãtre Curtea de Apel Iasi, dar având în vedere vârsta, el va executa doar 7 ani si 6 luni.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.