spot_img
18.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Catinca Igescu, cea mai bãtrânã membrã a CARP Bârlad, a împlinit 100 de ani! (foto, video)

- Advertisement -

ANIVERSARE…Pe 13 septembrie, Catinga Igescu, din satul Floreni, suburbie a orasului Murgeni, a împlinit 100 de ani. Este membrã a Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) “Elena Cuza” din Bârlad, de 41 de ani! Conducerea acestei institutii de mare ajutor pensionarilor si membrilor sãi a sãrbãtorit-o pe Catinca Igescu si a avut surpriza sã gãseascã nu o bãtrânã slabã si bolnavã, ci una plinã de viatã, care nu se considerã deloc bãtrânã! “Nu sunt bãtrânã, ce, abia am împlinit 100 de ani!”, le-a spus Catinca Igescu. Sãrbãtoarea a fost organizatã de preotul satului, Dan Mereutã, alãturi de conducerea CARP Bârlad, prin presedintele acesteia, magistrat Nicolae Mihai si Comitetul Director. Mama Catinca a uimit pe cei prezenti, pentru cã a cântat, a recitat poezii si mai lipsea doar sã danseze! A precizat cã pânã la 98 de ani n-a avut nicio durere! N-a luat în viata ei nici un medicament si n-a vãzut medicul la fatã! La multi ani sãnãtosi îi dorim si noi! Dumnezeu face minuni cu creatia sa, iar una dintre minuni se numeste Catinca Igescu.

Catinca Igescu s-a nãscut pe 30 septembrie, în 1916, în satul Puricani, comuna Beresti, judetul Galati. N-a învãtat decât patru clase, însã la viata ei a stiut sã învete pe cei nouã copii pe care i-a avut cu sotul ei, Mihai Igescu. S-a cãsãtorit cu el în anul 1938. Sotul i-a fost înrolat în armatã, în al Doilea Rãzboi Mondial si a fost rãnit, rãmânând infirm de mâna stângã, în bãtãlia de la Tigana, Basarabia. A rãmas vãduvã în 1983, când Mihai al ei a murit. Au avut nouã copii, dintre care doi au decedat, iar de la ei Catinca Igescu are 12 nepoti si sapte strãnepoti. Toti au venit pe 13 septembrie, sã o sãrbãtoreascã pe mama, bunica si strãbunica lor, la împlinirea vârstei de 100 de ani. În satul Floreni, preotul paroh al bisericii “Sf. Parascheva”, organizeazã câte o slujbã religioasã pentru fiecare sãtean care împlineste 100 de ani. Nu au fost prea multe sãrbãtori, dar una ca cea a Catincãi Igescu parcã nu s-a mai vãzut. Bãtrâna este vioaie, având doar auzul afectat de vârstã. N-a mers la medic în viata ei, pânã la 98 de ani n-a stiut ce este durerea, iar la 98 de ani a aflat: a început sã o doarã un deget de la un picior. Iar pentru ca sã-i treacã durerea, a mers nouã kilometri, pânã în satul Rai, orasul Murgeni, pe jos, la preotul Dan Mereutã, ca sã se roage împreunã la Dumnezeu sã se facã sãnãtoasã! Si a fãcut-o! Pentru cã ce-au vãzut membri CARP Bârlad, care au mers sã o sãrbãtoreascã pe Catinca Igescu, i-a lãsat interzisi: o femeie plinã de viatã, care cântã, spune poezii, este coerentã si activã!

Medalia de aur pentru longevitate

Catinca Igescu a mers împreunã cu invitatii sãi, Mihai Nicolae, presedintele CARP Bârlad, precum si Stelian Filip, Dumitru Dima, din partea conducerii CARP Bârlad, si Cosmin Mihai si Jenicã Rusu, din partea Compartimentului de Media a CARP Bârlad, la slujba tinutã de pr. Dan Mereutã. Alãturi i-au stat copiii, nepotii, strãnepotii, primarul orasului Murgeni, Ioan Buta sI, evident, rudele din sat. S-au închinat cu toti si au adus slavã lui Dumnezeu, pentru cã a tinut-o sãnãtoasã pe Catinca lor. Apoi au mers la casa femeii, unde a fost organizatã o masã festivã. Presedintele CARP Bârlad a ascultat-o pe tanti Catinca Igescu spunând poezii, cântând si povestind! Din partea CARP Bârlad i-au fost oferite o diplomã de fidelitate (are 41 de ani de când este membru al CARP Bârlad), medalia de aur a CARP pentru longevitate, câteva suveniruri, flori, tort, sampanie si un ajutor bãnesc de 100 de lei. Catinca Igescu a petrecut alãturi de invitati, stând în picioare si misunând ca o furnicã printre ei. La plecare a multumit celor care au sãrbãtorit-o si i-a invitat sã mai vinã si la alte sãrbãtori ale zilei ei de nastere, pentru cã: “Nu sunt maicã bãtrânã! Abia am împlinit 100 de ani! Vã mai astept pe la mine”! La multi ani si din partea Redactiei cotidianului Vremea NOUÃ!!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.