spot_img
19.5 C
Vaslui
28-sept.-2024
spot_img

Bisnitar si contrabandist, prins cu tigãri în Piata Bârlad!

- Advertisement -

PERPETUUM MOBILE În Piata Bârlad, iar au dat iama politistii de la ordine publicã, gãsind pe un bisnitar localnic, fãcând cu „ochiul” trecãtorilor si strigându-le la ureche: „tigãri, tigãri”. Oamenii legii au întocmit dosar penal pe numele acestuia, care detinea, în vederea comercializãrii, bunuri provenite din contrabandã. Dupã atâtea controale, ba ale politiei economice, ba ale politiei de la ordine publicã, fiind depistati zeci de bisnitari si contrabandisti, Piata Centralã din Bârlad tot colcãie de cei care fac trafic ilegal cu tigãri de contrabandã. Un fel de perpetuum mobile: noi ne facem cã vã luãm si voi vã faceti treaba în continuare!

Politistii din cadrul Biroului de Ordine Publicã Bârlad, împreunã cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Vaslui, pe timpul exercitãrii atributiilor de serviciu l-au identificat în zona Pietei Sfântul Ilie, din municipiul Bârlad, pe Aurel H., de 29 ani, din municipiul Bârlad. Acesta avea asupra sa 1200 de tigarete (60 de pachete) fãrã timbru de accizare, pentru care nu detinea documente de provenientã, fiind bunuri provenite din infractiunea de contrabandã. „Tigaretele au fost ridicate în vederea confiscãrii, iar pe numele persoanei identificate politistii au întocmit dosar de cercetare penalã sub aspectul sãvârsirii infractiunii de contrabandã, faptã prevãzutã în legea privind Codul Vamal. Politistii reamintesc faptul cã detinerea, colectarea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vânzarea bunurilor sau a mãrfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând cã acestea provin din contrabandã sau sunt destinate sãvârsirii acesteia sunt fapte asimilate infractiunii de contrabandã, iar pedeapsa prevãzutã de Legea 86/2006 este închisoarea de la 2 la 7 ani si interzicerea unor drepturi”, a precizat cms. sef Stefan Sofrone, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Culmea este altceva, si asta se întreabã toti bârlãdenii: dacã cei care sunt prinsi aproape zilnic cã fac trafic cu tigãri de contrabandã, agresând trecãtorii din piata bârlãdeanã cu vesnicul slogan „tigãri, tigãri”, cum de sunt liberi cei care au dosare penale, si se întorc a doua zi în piatã cu acelasi „tigãri, tigãri” în urechile bârlãdenilor? Sau politistii îi iau, le iau si marfa si apoi procurorii si judecãtorii îi „iartã”?

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.