spot_img
18.7 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Alba-neagra cu preturile la ALTEX (video)

- Advertisement -

SMECHERIE…Atentie când cumpãrati produse de la magazinul ALTEX din Vaslui. Puteti lua teapã! În magazin sunt produse identice care au afisate câte douã preturi. Cele cu pret mai mare sunt puse la vedere, cele cu pretul mic sunt dosite. Diferentele sunt foarte mari si merg pânã la 30%.

Alba-neagra cu preturile la cel mai important magazin din Vaslui, care vinde electrocasnice. Pe rafturile de la ALTEX preturile se pun aleatoriu, inducându-i în eroare pe cumpãrãtori. De exemplu un joc video avea douã preturi: 44,95 lei sau 69,90 lei. Era vorba, bineînteles de acelasi produs: “Call of Duty 4” pentru o consolã PS3. Cumpãrãtorul a mers la casierie si a întrebat care variantã este bunã. Casiera, un pic distratã, a spus cã pretul la acel joc video e posibil sã fie chiar mai mic. Când a introdus codul de bare în calculator misterul s-a risipit. Jocul cu pricina costa 44,95 lei, cu 20 de lei mai putin decât era pretul afisat.

Protectia Consumatorilor sanctioneazã astfel de practici

Protectia Consumatorilor sanctioneazã astfel de abateri ale agentilor economici. “Existã o sanctiune pentru astfel de practici. Nu este permis ca într-un magazin acelasi produs sã aibã afisat douã preturi. Ca mãsurã, Protectia Consumatorilor impune agentului economic sã vândã la pretul cel mai mic produsele respective. Dupã care sanctiunea se stabileste individual, în functie de prejudiciul creat cumpãrãtorului, dar si cât de generalã este aceastã praticã în magazinul respectiv. De exemplu, în anii trecuti am gãsit douã supermarket-uri care erau pline cu produse care aveau câte douã preturi. Atunci amenzile au fost pe mãsurã, în jur de 7.000 de lei. De asemenea, ne intereseazã si pozitia agentului economic si disponibilitatea acestuia de a remedia situatia creatã” a declarat Constantin Vasilache, seful Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.