Ziua Crucii. Biserica Ortodoxă sărbătoreşte Înălţarea Sfintei Cruci în fiecare an pe 14 septembrie. Aceasta este cea mai veche sărbătoare închinată cinstirii lemnului sfânt.
Ziua Crucii. Tot miercuri se sărbătoreşte amintirea a două evenimente extrem de importante din istoria Sfintei Cruci:
– Aflarea Crucii pe care Mântuitorul nostru Iisus Hristos a fost răstignit şi înălţarea acesteia în faţa poporului de către episcopul Macarie, la 14 septembrie 335.
– Aducerea Sfintei Cruci de la păgânii perşi din anul 629, pe vremea împăratului bizantin Heraclius. Acesta a pus-o la mare loc de cinste în biserica Sfântului Mormânt al Sfintei Cruci din Ierusalim.
Găsirea Sfintei Cruci s-a produs în urma poruncii Sfintei împărătese Elena, mama Sfântului Împărat Constantin cel Mare. Datorită eforturile făcute de Elena, la Golgota au fost găsite trei cruci.
Iar pentru a descoperi care a fost crucea pe care Mântuitorul a fost răstignit, Macarie le spune să pună o femeie moartă pe fiecare cruce în parte. Odată ce a atins Sfânta Cruce, femeia învie, fapt care îi face pe cei prezenţi să se bucure că au găsit crucea pe care Hristos a fost răstignit.
Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/sarbatoare-mare-miercuri-e-cruce-rosie-in-calendar-ce-nu-ai-voie-sa-faci-pe-14-septembrie_1980769.html#ixzz4K1wUsFxI
Follow us: @realitatea on Twitter
Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/sarbatoare-mare-miercuri-e-cruce-rosie-in-calendar-ce-nu-ai-voie-sa-faci-pe-14-septembrie_1980769.html#ixzz4K1wL2j7X
Follow us: @realitatea on Twitter