spot_img
19.8 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Conducerea Politiei Bârlad, preluatã de comisarul sef Marinicã Gâlcã

- Advertisement -

NORMALITATE “Puciul” celor care au vrut destructurarea politiei bârlãdene nu a reusit. Cms. sef Vasile Chelaru, comandantul Poltiei Bârlad, a fost pus sub control judiciar si astfel, conform Statutului Politistului, el este pus la dispozitia sefului IPJ Vaslui, cms. sef Ionel Miricã. La comanda Politiei Bârlad a revenit, fiind chemat din concediul de odihnã, cms. sef Marinicã Gâlcã, adjunctul comandantului Politiei Bârlad. Cms. sef Vasile Chelaru a solicitat 20 de zile de concediu de odihnã, dupã care va fi pus la dispozitia sefului IPJ Vaslui.

În urma începerii urmãririi penale împotriva cms. sef Vasile Chelaru, comandantul Politiei Bârlad, precum si dupã ce asupra lui s-a instituit mãsura controlului judiciar, acesta s-a prezentat, ieri, la sediul IPJ Vaslui, unde, conform Statului Politistilor, s-a pus la dispozitia sefului IPJ Vaslui. El a solicitat, de asemenea, ca începând de ieri sã i se acorde 20 de zile de concediu de odihnã, timp în care acesta va încerca sã-si dovedeascã nevinovãtia. La comanda Politiei Bârlad a revenit cms. sef Marinel Gâlcã, adjunctul comandantului Politiei Bârlad. Acesta a fost rechemat din concediu de cãtre sefii IPJ Vaslui, pentru a asigura conducerea Politiei Bârlad, asa cum este si normal. “Eu deja îmi depusesem si dosarul de pensionare, dar m-a rãzgândit. Este dreptul meu. Faptul cã am revenit la comanda Politiei Bârlad este o normalitate. Asa procedam cu cms. sef Chelaru, când pleca unul rãmânea altul la comandã. Eu sunt sigur cã el va reveni la comandã, pentru cã nu stiu ca mãsura controului judiciar sã-i interzicã dreptul la muncã. Deocamdatã el este în concediu de odihnã”, a precizat cms. sef Marinel Gâlcã.

Vã reamintim cã, luni, 5 septembrie, la doar câteva zile dupã ce la sediul Poliției Bârlad au avut loc patru percheziții fãcute de procurorii bârlãdeni, comisarul-sef Vasile Chelaru a fost ridicat de mascați de la Inspectoratul Județean de Poliție, unde a mers sã-si depunã cererea de concediu, si adus cu duba cu mascati pentru audieri la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad. Luni seara a fost retinut pentru 24 de ore, fiind trimis în arestul politiei pânã a doua zi, marti, 6 septembrie, când în urma solicitãrii procurorului de caz, care a cerut arestarea preventivã, judecãtorii bârlãdeni au respins solicitarea procurorului si au instituit mãsura controlului judiciar asupra cms. sef Vasile Chelaru. El este cercetat pentru sãvârsirea infracțiunii de abuz în serviciu si instigare la infracțiunile de delapidare si fals intelectual. Acuzația de abuz în serviciu i-a fost adusã cu ocazia instrumentãrii unui dosar de viol, lipsire de libertate si favorizarea fãptuitorului, în care este cercetat psihologul bârlãdean Ionel Brãtianu. Alte acuzatii aduse de procurorul de caz, pe care cms.sef Vasile Chelaru va încerca sã le demonteze, sunt de instigare la delapidare, pentru cã a copiat CV-ul fiului sãu a Xeroxul institutiei Politia Bârlad, folosirea masinii de serviciu în interes personal, pentru cã a solicitat masina de serviciu sã-l aducã de acasã la sediu ori s-a deplasat cu masina de serviciu când reprezenta institutia. Odatã cu cms. sef Vasile Chelaru, în acest dosar dosar mai sunt suspecti încã un ofiter si doi subofitei, de la Biroul de Ordine Publicã si Biroul Rutier Bârlad.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.