spot_img
21.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

„E nevoie sa apasam pe acceleratie”

- Advertisement -

Liberalul Razvan Tudosa, primarul din Zemes, vrea sa scoata comuna din izolare

– Sunteti tânar, aveti o familie frumoasa, o afacere prospera, deci nu va lipsea nimic. Cum v-a venit ideea de a deveni primar?
– Având contact cu lumea din comuna, am simtit ca e nevoie de o schimbare, de o noua viziune. Trebuie sa intinerim comuna, nu-i de ajuns sa reparam un pod, sa asfaltam o ulita. E necesar, de exemplu, sa investim in invatamânt. Foarte frumos a spus primarul din Cheia: «Degeaba ai drumuri asfaltate, daca pe ele circula oameni needucati.»

– Ce anume nu e bun in scolile din Zemes?
– Multe nu sunt. Mobilierul e vechi, salile de IT au calculatoare depasite, uzate, nu sunt materiale… Arata rau. Nici cadrele didactice nu mai au entuziasm, pluteste, asa, in aer, o stare de lehamite. Avem copii inteligenti, dar trebuie stimulati. Vom incerca, in anul urmator, sa gasim niste surse de finantare ca sa-i stimulam, sa-i punem in miscare, sa turam motoarele. E nevoie sa apasam pe acceleratie.

– Nu cumva, din cauza asta, parintii isi duc copiii in Moinesti?
– Sa stiti ca asa este. Am ramas cu un deficit de copii, ceea ce implica un deficit de cadre didactice si rezultate slabe. Parintii isi dau copiii la scoala in Moinesti. Eu nu i-am dat din patriotism. Daca ii luam toti, unde ajungem? Am simtit, toti, nevoia de o schimbare, iar oamenii au considerat ca eu sunt persoana care poate sa le implineasca asteptarile.

sursa: http://www.desteptarea.ro/e-nevoie-sa-apasam-pe-acceleratie/

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.