spot_img
19.5 C
Vaslui
28-sept.-2024
spot_img

Doi pietoni accidentati pentru cã au traversat total aiurea!

- Advertisement -

NEATENTIA TE BAGÃ ÎN SPITAL Douã persoane, una Murgeni si una din Bârlad, au suferit vãtãmãri corporale urmare a implicãrii lor în accidente de circulatie, produse la sfârsit de sãptãmânã. Politistii rutieri efectueazã cercetãri în cazul acestor accidente pentru stabilirea cu exactitate a împrejurãrilor în care s-au produs, în cauzã fiind întocmite dosare de cercetare penalã sub aspectul sãvârsirii infractiunii de vãtãmare corporalã din culpã.

Traversarea prin loc nemarcat face din nou victime. La spitalul bârlãdean au fost douã cazuri, cu pacienti adusi în stare destul de gravã, fiind accidentati pe drumurile din Bârlad si pe cel European. Oamenii au traversat periculos. Primul caz s-a petrecut în noaptea de 2/3 septembrie, pe raza localitãtii Simila, comuna Zorleni. Atunci s-a produs un accident de circulatie soldat cu vãtãmarea corporalã a unui pieton. Politistii Biroului Drumuri Nationale si Europene au constatat faptul cã Vasile T., în vârstã de 55 ani, din municipiul Bucuresti, a condus un autotractor cu remorcã pe D.E. 581, din directia Vaslui cãtre Bârlad. Pe raza localitãtii Simila, comuna Zorleni, l-a accidentat pe Valericã V., în vârstã de 38 ani, din orasul Murgeni, care se angajase în traversarea drumului în mod neregulamentar. Victima a fost diagnosticatã la Spitalul municipal de Urgentã Bârlad cu „politraumatism”. Conducãtorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a arãtat cã nu a consumat bãuturi alcoolice. În cauzã a fost întocmit dosar penal sub aspectul sãvârsirii infractiunii de vãtãmare corporalã din culpã.

Accident si în Bârlad…

În dupã-amiaza de 3 septembrie, pe bulevardul Republicii din municipiul Bârlad, un alt pieton a fost accidentat de un autovehicul. Andrei T., în vârstã de 22 ani, din municipiul Bârlad, a condus un autovehicul din directia Stadion cãtre centrul orasului. La un moment dat, l-a accidentat pe Gheorghe V., de 73 ani, domiciliat în municipiul Bârlad, care se angajase în traversarea strãzii în mod neregulamentar. Bãrbatul a fost dus cu ambulanta la spitalul bârlãdean unde a fost diagnosticat cu „traumatism cranio-cerebral si luxatie mânã”, fiind internat la sectia Chirurgie. Conducãtorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a arãtat cã nu a consumat bãuturi alcoolice. În cauzã a fost întocmit dosar penal sub aspectul sãvârsirii infractiunii de vãtãmare corporalã din culpã.

Recomandãri pentru pietonii certati cu legea

Politia face anumite precizãri pentru pietoni, ca sã nu se expunã unor accidente care ar putea sã-i coste viata. „Pietonii sã se angajeze în traversarea drumului public numai prin locurile special amenajate (pe trecerea pentru pietoni) si la culoarea verde a semaforului electric, acolo unde existã; sã se asigure permanent, chiar si atunci când se aflã pe trecerea pentru pietoni, cã traversarea se poate face în conditii de sigurantã (vehiculele sunt oprite înaintea marcajului pietonal, în special când drumul are mai multe benzi de circulatie pe sens); sã nu traverseze niciodatã în fugã pe marcajul pietonal, indiferent de urgenta existentã la un moment dat; sã nu se deplaseze pe partea carosabilã, iar acolo unde nu existã trotuar sau acostament (preponderent în mediul rural), sã se deplaseze pe partea stângã a drumului, cât mai aproape de marginea acestuia”, precizeazã purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui, cms.sef Stefan Sofrone.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.